Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Eclipse - Wywołanie komendy na wszystkich serwerach BungeeCord.

skiller567

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, próbuję wykombinować jak zrobić komendę, która zostanie wywołana na wszystkich serwerach BungeeCord, ale nic mi się nie udaje.

Próbowałem też zrobić kilka komend i każda od innego serwera, ale też ie wyszło. Chodzi mi o komendę, która będzie dawała rangi na serwerach po zakupie na serwerze Lobby. Myślałem, że tak to się robi:

ServerInfo server = ProxyServer.getInstance().getServerInfo(args[0]);
server.dispatchCommand(server.getConsoleSender(), "setrank " + args[1] + " " + args[2]);

Ale nic mi nie działa. Już nie mam pomysłów. Proszę was o pomoc.

Opublikowano

ale co ma do tego eclipse? Bo nie widzę żadnego powiązania między nim a resztą pytania...

A tak to masz 2 podstawowe wyjścia:

1. Użyć Rcon, czyli włączyć i skonfigurować rcona po stronie servera, poszukać na necie lub stworzyć kod od łączenia się z rconem i wysylać nim komendy:

można użyć tego: https://code.google.com/p/rcon-client/jako biblioteki.

2. Użyć https://www.spigotmc.org/wiki/bukkit-bungee-plugin-messaging-channel/tutaj jest minus że nie zadziała jak nie ma graczy online, oraz trzeba napisać 2 pluginy: Jeden do wysyłana danych z bungee, a drugi do dobierania na serwerze i wywoływania komendy.

No i są jeszcze trudniejsze wyjścia, jak stworzyć własne połączenie, ale nie ma to raczej sensu skoro jest rcon.

1438614356923701010629.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...