Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam gry RPG

Ravenair

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie ostrzegam, że tekst jest dość długi i niektóre podpunkty muszą zostać wykonane.

Witajcie, od kilku miesięcy szukam dobrej gry RPG (i kazdego innego podgatunku tego gatunku). Nic ciekawego nie mogę znaleźć. Wymogi podam trochę niżej a lista gier (czy też serii) pojawi się w spoilerze.

Gra nie może mieć, że tak powiem... Spierdolonego sterowania. Mówię o wszystkich "przyciskach akcji", o walce. Jak będzie miała sterowanie/system walki podobny do gothica - wylatuje.

Lista gier:

• Skyrim
  • Fallout: New Vegas
  • Seria Gothic
  • Seria Wiedźmin
  • Mass Effect (pierwszy)

i... to tak naprawdę wszystko. Nigdy nie byłem specjalnym fanem gatunku.

Zastanawiam się nad tymi grami:

• Morrowind
  • Oblivion
  • Fallout 3
  • Dragon Age: Origins (Posiadam grę na Origin ale nigdy jakoś nie chciało mi się pobierać)
  • Mass Effect 2

To chyba wszystko.

I od razu ostrzegam, nie chcę żadnych Guild Warsów, Metinów, GTA, Heroesów i tych podobnych gier. Mówię ściśle o RPG (najlepiej klasycznych). Rzeczy, które przydałyby się: Pełne spolszczenie (dubbing + napisy), ładna grafika (oczywiście nie musi być, ale wtedy łatwiej się wczuwa). Rzeczy których kategorycznie nie może być: Grafika 2D/Rzut izometryczny (Serio, gdybym chciał taką grę to pograłbym sobie w Diablo czy inne Baldur's Gate. Nie lubię tego typu grafiki, nigdy nie lubiłem. Lubię ją tylko w grach strategicznych.), screamerów (Dead Space i inne FNAFy odpadają. Takie "wyskakujące gówna" to cios poniżej pasa. Tani chwyt, który niestety na mnie działa.). To jest chyba wszystko. Wiem, że mogę mieć spore wymagania. Tyle, że nie wszystkie muszą zostać spełnione. Najważniejsza jest grafika 3D (tzn. nie izometryczna) i dobrze zrobiony system sterowania/walki (nigdy nie przeszedłem całych gothiców przez CTRL + A/D...). Trochę się rozpisałem. Jeżeli macie zamiar napisać Heroes 3, Gothic, Metin czy inny WoW... lepiej nie piszcie (żadna groźba czy coś, nie wiem jak to ładniej ubrać w słowa). Cierpliwym i pomocnym dziękuję. Jeżeli ktoś nie wytrzymał i nawet nie spróbował pomóc - nie dziwię się, nie mam za złe.

Zapomniałem dodać, że Mass Effect 1 nie bardzo mi się podobał ale podobno 2 i 3 jest o niebo lepsze

Opublikowano

Ogólnie to w dobre gry uderzasz, wszystkie z twojej listy przeszedłem każdą część, możesz spróbować risena ma dobre sterowanie a to taki lekki spadkobierca gothica ;) . Może wiedźminy 1/2/3.  Nie w strach Ci wyzwania ? Uderz w soulsy, dwójka ma ogarnięte sterowanie na pc, polecam tą specjalną edycje. Również Lords of the fallen, może być wyzwaniem dla niedzielnych graczy, polska produkcja :). Jeżeli Lubisz Sci-Fi Deus-Ex  Bunt Ludzkości, genialna produkcja. Polecę również gorąco dishonored.

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

@Hidan95

Wiedźminy wszystkie przeszedłem na 100%. Risen 1 u mnie dziwnie działa, spróbuję 2. Właśnie tak zastanawiałem się nad Soulsami, ale nie wiem czy wytrzymam psychicznie :P. Spróbuję. LoTF nie podoba mi się, to wygląda jak mod do Soulsów... Deus ex może być ciekawe, dzięki! Dishonored wyrwałem rok temu w wakacyjnej wyprzedaży ale nigdy nie przeszedłem, jakoś odstrasza mnie to skradanie i kary za tzw. Rambo.

Opublikowano

ref, ma ktoś jeszcze jakieś propozycje? Przydałaby się też jakaś gra coop, która działa na piracie - przecież muszę jakoś sprawdzić czy mi i znajomemu normalnie działa przed kupnem, co nie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...