Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA 5 - podczas misji, gdy wsiadam do auta ''Program przestał działać''

Kapilek122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam gta 5 Na laptopie, wszystko działa ok, ale pod sam koniec w misji Franklina gdzie trzeba kupić szotgana z latarką gdy wsiadam do samochodu wyskakuje mi ''program przestal działać'' i wywala mnie do pulpitu. To samo się dzieje w 1 misji u Trevora gdzie trzeba zabić tych motocyklistów, gdy wsiadam potem do samochodu wyskakuje mi to samo i nw o co chodzi :mellow: . Z góry dzięki za odp. :)

Opublikowano

Odświeżać możesz po upłynieciu doby więc nie nabijaj postów. O ile dobrze wiem to po włożeniu płyty nr. 1 istnieje opcja naprawy gry spróbuj tego. Lub sprawdź spójność danych o ile masz wersje steam.

Opublikowano

Kilka podstawowych pytań.

Czy uruchamiasz grę jako administrator?

Czy nie masz zainstalowanych żadnych modów, ktore mogłyby ingerować w rozgrywkę i ją crashować?

Czy gra jest ORYGINALNA?

who cares?

Opublikowano

Kilka podstawowych pytań.

Czy uruchamiasz grę jako administrator?

Czy nie masz zainstalowanych żadnych modów, ktore mogłyby ingerować w rozgrywkę i ją crashować?

Czy gra jest ORYGINALNA?

Tak

Nie

Tak

:D

Opublikowano
  1. Upewnij się, że w czasie uruchamiania gry masz dostęp do Internetu, co umożliwi pobranie najnowszych aktualizacji. Zostaną one zainstalowane automatycznie. Aktualizacje rozwiązują wiele problemów zgłaszanych przez graczy.
  2. Upewnij się, że posiadasz aktualne sterowniki karty graficznej. Zaktualizuj je do wersji wymienionej tutaj(bądź nowszej).
  3. Sprawdź, czy posiadasz najnowszą wersję Social Club, czy nie brakuje żadnych plików instalacyjnych i czy pliki te nie są uszkodzone.
  4. Jeśli Social Club uruchamia się poprawnie, ale gra już nie, spróbuj sprawdzić spójność plików instalacyjnych gry. W przypadku brakujących bądź uszkodzonych plików zostaną one pobrane ponownie przez Social Club bądź Steam.
    1. W przypadku wersji ze sklepu Rockstar:
      1. Kliknij menu „Start” i w oknie wyszukiwania wprowadź „cmd”, a następnie naciśnij Enter.
      2. Pojawi się nowe okno wiersza poleceń, gdzie należy wpisać „cd c:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto V” i nacisnąć Enter.
        • Uwaga: Zmień ścieżkę dostępu w powyższym poleceniu, jeśli grę zainstalowano w innym miejscu.
      3. Wprowadź polecenie „GTAVLauncher.exe -verify” i naciśnij Enter.
    2. W przypadku wersji Steam:
      1. Kliknij PPM nazwę gry w zakładce „Biblioteka”.
      2. Kliknij opcję „Właściwości”.
      3. Kliknij zakładkę „Pliki lokalne”.
      4. Wybierz opcję „Sprawdź spójność plików gry...”
  5. Jeśli pojawiają się komunikaty o błędach, w których treści pojawia się „C++”, „D3D” bądź „DirectX”, problemy te mogą być wywołane przez błędną instalację DirectX lub C++. Spróbuj ponownie ręcznie zainstalować wymagane oprogramowanie.
  6. Dostęp GTA V do Internetu mogą blokować programy antywirusowe, szczególnie jeśli nie zostały odpowiednio skonfigurowane. Upewnij się, że GTA V występuje w tych programach jako wyjątek, którego nie powinny blokować. Jeśli problem będzie występować dalej, spróbuj tymczasowo wyłączyć bądź odinstalować program antywirusowy. Jeśli po wyłączeniu bądź odinstalowaniu programu antywirusowego gra się uruchomi, zalecamy jego zmianę.
  7. Warto zajrzeć do pliku „launcher.log” w „Moje Dokumenty\Rockstar Games\GTA V”. Znajdują się tam dodatkowe informacje o występujących błędach, które można wyszukiwać na stronie pomocy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...