Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poradnik jak odzyskac dane z dysku Windows 8.1

POLSKILEK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Program Recuva pozwoli Ci na odzyskanie utraconych z dysku plików!

1. Aby odzyskać utracone pliki za pomocą programu Recuva, po zainstalowaniu uruchom program.

2. Uruchomi się prosty kreator przeprowadzi Cię, przez cały proces.

3. Kliknij przycisk "Dalej".

4. W kolejnym oknie wybierz jakiego rodzaju pliki utraciłeś. Jeśli nie jesteś pewien wybierz opcję "Inne". Ja utraciłem plik .rar, dlatego zaznaczam opcję "Skompresowane". 

5. Kliknij przycisk "Dalej".

6. W kolejnym oknie wskaż gdzie znajdowały się utracone pliki. Jeśli nie pamiętasz wybierz opcję "Nie jestem pewien". Utracone przeze mnie pliki znajdowały sie na Pulpicie, dlatego wskazuję tę lokalizację.

7. Teraz kliknij przycisk "Dalej".

8. W kolejnym oknie zaznacz opcję "Włącz Głębokie Skanowanie", a następnie kliknij przycisk "Start".

9. Teraz rozpocznie się proces odzyskiwania utraconych danych. Po jego zakończeniu ujrzysz listę plików, które udało się odzyskać.

10. Zaznacz plik, który chcesz przywrócić, a następnie kliknij przycisk "Odzyskaj..."

11. Teraz program poprosi Cię o wybranie lokalizacji do jakiej lokalizacji ma zostać zapisany odzyskiwany plik.

12. Po jej wybraniu kliknij przycisk "OK".

13. Po zakończeniu odzyskiwania zostaniesz powiadomiony oknem z komunikatem. 

14. To wszystko. Odzyskany plik znajduje się w ustalonej przez Ciebie wczesniej lokalizacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...