Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z reaload configu klasy.

Zientez

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam cala spolecznosc mpcforum,

Mam pewien problem i nie wiem co jest do cholery nie tak...

Komenda /test reload nie przeladowuje configu chociaz jest Main.getInstance().reloadConfig(); dodam, ze /reload dziala, ale problem polega na tym, ze nie dziala /test reload. Dodam, ze takze stworzylem komende w klasie Main i dodalem reloadConfig() tez nie dzialalo. Prosze o pomoc limit dam i 5 stars profil.

Moj kod:

Klasa Main:

http://pastebin.com/Cz3aXedd

Klasa Test

http://pastebin.com/8ttNQpA7

Opublikowano

Czy mi się wydaje czy użyłeś za dużo cudzysłowów nie muszisz robić czegoś takiego  (sender.sendMessage(ChatColor.RED + "[Test] "Przeladowano!");)

Nawet na githabie widać że połowa kodu to nie kod tylko tekst :D

i czy zarejestrowałeś komendę w plugin.yml ?

Edit/ i poco sawujesz config w onDisable przecież on zapisuje się automatycznie tak samo instance.

Plugin jest wydajniejszy ! Rozumiesz to czy przewinąć od noooowa ! Ostrożny bądz i uważaj na skrypty !

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngAk47Dev wybacz ziomus, jak edytowalem kod na pastebin jakos te cudzyslowia dodalem przypadkiem, ale w Eclipsie mam normalnie. Co do komendy mam zarejestrowana w plugin.yml. Po wpisaniu /test reload wyswietla sendMessage(); tylko nie przeladowuje configu (dodam, ze zapisuje zapisane zmiany, lecz nie wczytuje tych zmian).

Co do save w onDisable jakos przypadlo mi do gustu z tut'ow a instance = null; dodaje, bo gdzies wyczytalem zeby nie bylo "wyciekow pamieci" czy jakos tam.

Jak myslisz co moze byc problem?

Prosze o pomoc mecze sie z tym od dluzszego czasu.

Opublikowano

Mi wszystko działa masz jakieś błędy w konsoli czy poprostu nic się nie dzieje ?

Plugin jest wydajniejszy ! Rozumiesz to czy przewinąć od noooowa ! Ostrożny bądz i uważaj na skrypty !

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngAk47Dev problem odkryty. Config przeladowuje, lecz nie zmienia nazwy przedmiotu itemstacka. Troche dziwne bo pobieramw item stacku nazwe getConfig().getString(dalszy kod);.

Moze masz sposob zamiast uzywac reloadConfig(); dac mozliwosc wywolania metod onEnable; i onDisable;? Jak to sie robilo?

Ps jutro jak limit sie odnowi dam ci go oraz 5 stars profil.

Edit

Dodalem wylaczanie oraz wlaczanie pluginu za pomoca getPluginManager, lecz dalej item stacki nie wczytuja zapisanego pliku. Jakies propozycje macie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...