Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka prostych pytań - jak zmienić menu zapisywania?

TheFazer113

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Chciałbym się dowiedzieć czy istnieje taki mod, który jest w stanie zmienić menu zapisywania czy coś w tym rodzaju ? Chodzi mi o to, że mój brat również chce pograć w skyrim'a lecz nie chce żeby mieszaly się save itp.

Kolejne moje pytanie jest odnośnie samej gry. Nie jestem jakimś specem i chciałbym się dowiedzieć na czym polega to całe zaklinananie i czy może być przydatne do mojej klasy którą jest assassin.

Ostatnie pytanie dotyczy mojej klasy, a mianowicie z jakich broni korzystać ? Lepiej ze sztyletami czy mieczami oraz gdzie mogę jakieś lepsze zdobyć (chociaż na początek, zacząłem jako pierwszą gildie mrocznego bractwa i dostałem ciekawą zbroje ale nic z broni) ?

Opublikowano

1. Mainmenu segreguje zapisy wg. nazwy postaci.

2. Zaklinanie na dłuższą metę przydaje się każdemu. Np. zabójca może nałożyć bonusy do skradania itd. 

3. Sztylety mają bonusy do ataku z zaskoczenia, biją szybciej od mieczy. Jeśli nie interesuje Cię magia polecam miecz + sztylet. Bez modów wybór jest mały, ale najlepszy sztylet to Brzytwa Mehrunesa. Questa dostaniesz od kuriera na 20 poziomie.

Co do zbroi to niezła jest zbroja Słowików. Dostajesz pod koniec wątku Gildii złodziei. 

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, a możesz mi wytłumaczyć na czym to zaklinananie polega ? Nigdy się tym nie bawiłem oraz czy możesz podać jakiś jeden z lepszych modów na bronie ? :>

Opublikowano

Co do zaklinania - musisz mieć wypełnione klejnoty duszy. Podchodzisz do stołu zaklinacza, wybierasz ekwipunek, czar i zaklinasz.

Mody na broń:

• Lore Weapons Expansion
  • Sword of The Ancient Tongues
  • Skycutter
  • Ygrane
  • Nameless Light
  • Osobiście nie polecam Immersive Weapons

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...