Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile slotów uciągnie ta maszyna na serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie. Założyłem serwer Bukkit-Spigot o limicie RAM: 1024 MB, limicie dysku: 2 GB, limicie procesora: 10% i limicie pluginów: 15. Nie wiem, dlatego pytam ile slotów uciągnie? Z samymi pluginami ma zajęte 600 lub 660 MB RAM. Z góry dziękuję za ewentualne odpowiedzi.

Opublikowano

Jeżeli chcesz zapłacić 15 złoty za gównianą maszynę to proszę bardzo. Ja osobiście wole zapłacić więcej, ale mieć pewność. ;) Pamiętaj, cena = jakość.

Opublikowano

Uciągnie ci 10 Max 15 Graczy jak to kolega napisał

Jak chcesz serwer to takich za przeproszeniem kup nie kupuj tam ci nikt grac nie będzie a jak ty pewnie znajadz te wasze zapaly do robienia to nie kupicie domeny tylko będzie domena.ench.pl

Takie serwy nie maja sensu

4.png

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że na jednej maszynie znajduje się ok. 200 serwerów, z czego jeden jest Twój. Nie kupujesz maszyny, tylko bardzo tanie i liche miejsce na niej.

Przy tych parametrach, w złodziejskiej firmie osiągniesz może 10 online.

Gość Dawid545
Opublikowano

ech dlaczego nie kupisz VPS :P?

na m**eserv masz takowe za 15zl

Procesor: 1 vCore

Pamięć RAM: 1GB
vSwap: 512MB
Dysk SSD: 3GB
Transfer: 150GB
Przepustowość łącza: 500 Mbps
Ochrona Anty-DDOS OVH: Tak
System: Ubuntu 14.04 gotowy pod serwer Minecraft (panel, ts3)

no i jak dla mnie to starczy, sam aktualnie mam taki VPS i survival z funny guilds odpalil 10 graczy utrzyma :) lagow nie ma [Gildie byly odpalone dla testow, przez 7dni]
Opublikowano

Więc na jednej maszynie jast aż 200 serwerów? O ile jest to możliwe ile by kosztowało skompletowanie przeciętnej maszyny i co byłoby potrzebne? Nie wiem tylko, czy taki żółtodziób jak ja dałby sobie radę.

Opublikowano

enderchest to najtańszy hosting i najgorszy , uciagnie ci max 5 osób z tym limitem 10% procesora , to zależy też od pluginów , polecam ci wygenerować mape na np 2k x 2k wtedy beda wtedy mniejsze lagi jak gracze beda robić gildie daleko od spawna .

życie życie jest nowelą 

Opublikowano

Z mapą dobry pomysł, ale wszystko przygotowałem. Spawn areny i pvp. Jak dotąd ciągnęło mi 3 osoby i miałem spory zapas ramu, dysku i procesora. Nie było lagów po konfiguracji.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngwelocytyzer też polecam na przejscie na spigota jak masz craftbukkit ponieważ jest on lepiej skonfigurowany , pluginy działaja bo to kopia bukkita z usprawnieniami typu /reset itp  :ninja:

życie życie jest nowelą 

Opublikowano

10 osób online będą lagi serwera. Daj 5 slot i bedzie dobrze. Ale polecam ci wziąć inny hosting ;) POlecam te z NoLimit

Opublikowano

ech dlaczego nie kupisz VPS :P?

na m**eserv masz takowe za 15zl

Procesor: 1 vCore

Pamięć RAM: 1GB
vSwap: 512MB
Dysk SSD: 3GB
Transfer: 150GB
Przepustowość łącza: 500 Mbps
Ochrona Anty-DDOS OVH: Tak
System: Ubuntu 14.04 gotowy pod serwer Minecraft (panel, ts3)

no i jak dla mnie to starczy, sam aktualnie mam taki VPS i survival z funny guilds odpalil 10 graczy utrzyma :) lagow nie ma [Gildie byly odpalone dla testow, przez 7dni]

Mówisz mu żeby kupił vps'a kiedy on uzywa enderchesta co juz wskazuje na to ze raczej znawcą prowadzenia serwerów nie jest wiec z vps sobie raczej nie poradzi .. osobiscie z polskich hostingow polecem fiberhosta najlepsza jakosc/cena

Udostępnie sklep sms, api dowolne - Więcej info pw

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...