Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zalana klawiatura Asus r553l

ShaggyV7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

Zalałem sobie klawiaturę w laptopie, klawisze działały przez 2/3h,a potem "nagle padły".

Nie działa mi kilka klawiszy(nic się nie dzieje po kliknięciu): e, g, h, /, fn, Strzałka w Prawo.

Tutaj rodzi się pytanie. Czy istnieje możliwość wymiany takiej klawiatury samemu? Teraz siedzę na USB, ale nie jest to za wygodne xD

Oto jak wygląda ten laptop(tak klawiatura jest wbudowana):

2wdtter.jpg

Czy trzeba rozbierać całego laptopa od spodu żeby to wyjąć?

Możliwe, że zjebało się coś w kompie, a nie klawiaturze?

Tutaj link do aukcji:

http://allegro.pl/klawiatura-asus-r553-r553lb-r553ln-r553l-i5529572665.html
Opublikowano

Nie da się tej klawiatury wymienić to jest właśnie ból tych laptopów, jedynie co można zrobić to klawisze powyciągać te co nie działają i dokładnie przeczyścić najlepiej takim wacikiem do uszu, ale bardzo dokładnie każde miejsce i powinno być dobrze.

Opublikowano

Dlaczego ma się nie dać ?   Prosta jest wymiana w tym modelu i tylko 150-200 zł  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@Ktosiu

No napisz mi jak chcesz wymienić klawiaturę która jest zamontowana pod blaszką górną laptopa? To jest niestandardowa klawiatura i ma całkiem inny układ.

Opublikowano

Dlaczego nie jest standardowa ?  To że klawiaturę nie wyciąga się w całości nie znaczy że jej nie da się wyciągnąć. Zresztą co ma układ klawiatury skoro musi kupić klawiaturę do konkretnego modelu która będzie IDENTYCZNA jak stara uszkodzona, więc pieprzenie o niepasujących układach klawiatur jest bezsensowne. 

Jest osobnym elementem i bez problemu można ją wyciągnąć i wymienić na nową, wiadomo laptopa trzeba praktycznie rozkręcić w całości by ściągnąć rest górny do którego jest przykręcona klawiatura od spodu. 

1.jpg

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@Ktosiu

Masz rację, źle oceniłem laptopa. Wszystko się zgadza. Miałem dwie karty otworzone z tym samym problemem tylko że w jednym dotyczącego laptopa gamingowego a drugi własnie ten z Asusem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...