Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przenoszenie Defiance na dysk SSD

Adi2567

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie wiem, czy w dobrej kategorii dodaję post, ale myślę, że tak. Mam pewien problem, otóż chciałbym przenieść grę Defiance na dysk SSD z dysku HDD. Problem w tym, że robię wszystko, o czym mówią w poradnikach, a Steam i tak robi swoje, pobiera grę od nowa. Mam 30gb limitu na internecie (Plus :/), więc nie mam zamiaru pobierać od nowa 15gb gry i zeżreć pół limitu w jeden dzień. Mam wszystkie pliki gry. Steam pobiera gry zamiast do folderu common, do folderu downloads :/.

Ścieżki:

wyjściowa:

E:\Steam\steamapps\common

docelowa:

C:\Steam\steamapps\common

Zrobiłem tak: najpierw zrobiłem w ustawieniach pobierania Steam nową bibliotekę na dysku C:. Potem w tej bibliotece dodałem folder common. Skopiowałem pliki Defiance do folderu common na dysku C:. Następnie usunąłem zawartość plików gry z folderu na dysku E:. Zainstalowałem od nowa Defiance, a kiedy spytało, gdzie to zrobić, zaznaczyłem folder Steam na C:. Poskanowało chwilę i szukało obecnych plików gry, ale nie znalazło, mimo tego, że tam były. Zaczęło pobieranie od nowa do folderu downloads. Niezbyt wiem, co mam z tym zrobić, proszę o pomoc :) Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...