Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto wracać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Ostatnimi czasy mam trochę więcej wolnego czasu i naszła mnie myśl zagrania w dobrego MMO RPG'a pierwsza myśl WoW, wchodzę na stream Nexosa (albo Flayme'go wiem, że byli na ts'ie i razem rozmawiali) mówili jaki to WoW jest nudny itp. Odechciało mi się grać. Zacząłem grać w trochę inne darmowe MMO ale pełno P2W. Kolejna myśl wrócę do WoWa! Jednak nie mam z kim grać :/ Mój kolega wrócił na swój stary serwer Prywatny a mnie ciągnie do globala. Chcę zacząć grać w Ally na Defiasie. Wbiłem ledwo 30lv na starej postaci ze względu na zmianę internetu przez co straciłem połowę tych 30 dni po zakupie BattleChesta. Dobra teraz pytania.

1. Dużo spotkam tam Polskich gildii?

2. Sporo osób gra?

3. Czy są gildie które rekrutują słabszych graczy? :)

Opublikowano

Cześć!

Ostatnimi czasy mam trochę więcej wolnego czasu i naszła mnie myśl zagrania w dobrego MMO RPG'a pierwsza myśl WoW, wchodzę na stream Nexosa (albo Flayme'go wiem, że byli na ts'ie i razem rozmawiali) mówili jaki to WoW jest nudny itp. Odechciało mi się grać. Zacząłem grać w trochę inne darmowe MMO ale pełno P2W. Kolejna myśl wrócę do WoWa! Jednak nie mam z kim grać :/ Mój kolega wrócił na swój stary serwer Prywatny a mnie ciągnie do globala. Chcę zacząć grać w Ally na Defiasie. Wbiłem ledwo 30lv na starej postaci ze względu na zmianę internetu przez co straciłem połowę tych 30 dni po zakupie BattleChesta. Dobra teraz pytania.

1. Dużo spotkam tam Polskich gildii?

2. Sporo osób gra?

3. Czy są gildie które rekrutują słabszych graczy? :)

1. Nie wiem jak w ally na Defie, ale na BL'u w Hordzie są praktycznie sami polacy wszedzie Polskich gildii jest masa, a dla tych ktorzy nie przynaja sie do swojej ojczyzny sa ten gildie anglojezyczne czy jakie tam chca.

2. No powiem Ci ze moim zdaniem dosc sporo jak w srode o 19:30 podjezdza sie pod raid to wyglada to mniej wiecej tak:

tFOJJaV.jpg

a nawet jesli na jakims serwerze byloby mniej osob, to nie powinno Cie to martwic bo i tak mozna skaac miedzy realmami na czas pve/pvp

3. Pewnie ze są, słabsi/levelujacy gracze jest to tzn. ' social ' przyjmują ich do gidlii dla utrzymania atmosfery popisania na czacie, a z czasem robia z nich rekrutów wojennych i zabieraja na raidy/bg 

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

1. Dużo spotkam tam Polskich gildii? - Na tym serwerze są Polacy, oczywiście w granicach rozsądku... Jak zależy ci żeby być w polskiej gildii, to szczerze wszędzie taka się znajdzie, przeważającym serwerem z Polaczkami jest Burning Legion.

2. Sporo osób gra? - Jak to WoW, napór ludzi, jeszcze dodatkowo to przenoszenie między serwerami ;<

3. Czy są gildie które rekrutują słabszych graczy? - Oczywiście, możesz spokojnie się rozwijać kiedy ci bardziej doświadczeni sobie rajdują, ty również będziesz mógł kiedy już ogarniesz temacik.

Czy warto... Szczerze, ja mam prepaida aktualnie i mogę stwierdzić, że WoD nie jest dla mnie, co prawda raidy są bardzo fajne, garisson to również ciekawe rozwiązanie no i oczywiście cały Draenor jest ładny i ciekawe quest liny w nim są, ale poza tym ja czuję się delikatnie znudzony, teraz niby to Taanan Jungle jest z Gul Danem, ale mimo wszystko póki co chodzę i sobie mounty dropię, bo w Draenorze więcej niż godzinę nie wytrzymuję :P

Cóż, może się starzeję i nudzą mnie już takie gierki, jednak mimo wszystko WoW zostanie najlepszym MMO, także jak masz kasę i chęć to zapraszam.

+ Jeżeli pomogłem                                    :-]

Jeżeli chcesz się skontaktować zapraszam ts3 : 178.33.168.235:10113

Opublikowano

Nie wracaj na woda... Wszystko tylko nie wod. Wod nie jest dodatkiem godnym płacenia, lub wracania. Graj na mopie lub na starszych dodatkach.

Opublikowano

Jak że warto? W tej grze można robić wiele rzeczy po 100 lv wiec tak jak Akashii napisał trzeba mieć pomysł na to co się robi. Ja wróciłem po półrocznej przerwie, nie żałuję. Mam nową gildie która zaczyna raidować a między czasie dropie pety munty, robie bg repe. Niebawem wprowadzą latanie na Wodzie wiec warto się trochę pomęczyć. Na tym serwerze co wymieniłeś jest kilka polskich gildii. Zapewne któraś to social.

2sbu2dv.png

Opublikowano

Kup sobie battlechesta za 36 zł na g2a, a potem za 78 zł kupuj tam na 2 msc abonament (mozna tam nawet psc placic)

Sam bede niedlugo zaczynal, wiec polecam.

deathnote_1440510412__10.png

Opublikowano

Nie graj na wodzie... Gram w wowa od początków i woda nie trawię. Blizz myślał ,że przez woda uratuje graczy, a tylko ich stracił... Wod tak jak napisałem nie jest godny płacenia abonamentu. Graj na starszych dodatkach.

Opublikowano

Nie graj na wodzie... Gram w wowa od początków i woda nie trawię. Blizz myślał ,że przez woda uratuje graczy, a tylko ich stracił... Wod tak jak napisałem nie jest godny płacenia abonamentu. Graj na starszych dodatkach.

To że wod ssie dla niektórych graczy nie oznacza ze musi rezygnować z przygody na globalu. Może robić wszystko nie koniecznie kontekst Woda.

2sbu2dv.png

Opublikowano

Może jakiś argument? Tylko bez na tbc było lepiej. W WODzie masz sporo zmian. Lepszych lub gorszych, ale jako całość wygląda to dobrze.

Opublikowano

Każdy ma swoje zdanie. Ja uważam, że WoD to taki dodatek na odwal, aby był. Ja polecam ci kolego granie na starszych dodatkach. Wybór twój. :))

Opublikowano

Grałem od mopa 5.2 do woda. Zrobiłem sobie przerwę i z powrotem wróciłem i postawiłem sobie cel, że będę farmić mounty repe itp. Po 2-ch tyg wymiękłem nudą. Może wrócę jeszcze kiedyś ale na pewno nie na wodzie...

Jeżeli pomogłem Daj + I'll be happy :)

Wystarczy kliknąć :)

giphy.gif

Opublikowano

Bo ja wiem czy nuda, gram od poczatku woda i caly czas mam co robic.

Mam progressującą gildie wiec kilka razy w tyg spedzam te 3-4h na raidach.

Bardzo lubie system petów, wiec robie sobie achievmenty z nimi.

Staram sie robic tez te achievmenty ' xxx raider' co sa mounty za to.

Fafrmienie repy, nie tylko tej z woda, bo np teraz robie August Celestial, bo zdropilam 10 skyshardów na Alaniego...

Zbieranie followersów...

Doszły teraz jeszcze te dungeony z timewalkingu + stare raidy, zeby farmic rare mounty + farmienie rare z pandarii...

PvP - Ashran [ ogolnie nie polecam, nie podoba mi sie ], ale arenki 2v2/3v3 lubie pograc tym bardziej jak zrobilam set, duzo funu daje.

Pewnie jest jeszcze xxx rzeczy ktorych nie wymienilam, a mozna robic.

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

są bossy łatwiejsze i trudniejsze... 

przykładowo jak bym content z HM, to Twiny, Ko'ragh i Imp byly dosc fajnymi bossami...

BRF - podobal mi sie Gruul, Twiny, Ore, Maidenki, Operator...

HFC - oprocz pierwszego skrzydla reszta bossów jest bardzo fajna, a stoje na 10/13

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

wiem jaka jest roznica i sila mobow, co nie znaczy ze slabsze oznacza gorsze, blizzard stara sie robic gre pod wszystkich przykladowo gracze 40 lat + powoli klikaja sobie normale, a dla tych co chca miec 'trundno' sa CM'y i Myth...

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

Porównaj sobie koleżanko bossy z woda do vanilli lub z tbc i wotlka. Zobaczysz różnicę.

I jeszcze te perdyliarowe obrażenia zadawane i otrzymywane. :P Zresztą skoro tak łatwo jest na wodzie, to dlaczego Ty ze znajomymi nie zrobiliście pewnych bossów pierwsi? Zresztą prosiłem o argumenty inne niż co było kiedyś. Jest w ogóle taka gra, która oferuje całkowicie losową mechanikę danego bossa?

Opublikowano

1. Gildi jest kilka/kilkanascie, na pewno bedzie ich wiecej na Burning Legionie.

2. Na defiasie gra dosyc duzo osob, a tak poza tym masz cross realm, czyli grasz ze wszystkimi z danego regionu.

3. Mysle, ze sa.

Co do privow... jedyne godne polecenia to te na dodatku WOTLK i wczesniejszych. Reszta to syf. Gralem kilka lat na prywatnych serwerach, na wszystkich wersjach i wiem co mowie.

Opublikowano

Jeszcze dodam, że jak wychodził Wod to blizz nie miał do nas szacunku. Do innych krajów też. Odpalił dodatkowe miejsca i servery dla Amerykanów i ograniczył im lagi. A jak potraktował nas? Ja musiałem siedzieć i czekać 4 godziny aby wejść pograć 30 minut. A za jednym razem czekałem też koło 4 godzin a jak się zalogowałem to mnie wyrzuciło. Blizz jedynie co wrzucił to modele i regiony... To nie jest to samo co kiedyś, jak o graczy walczyli. Moim zdaniem wod to dodatek na odwal, nie dziwię się ,że przez woda odeszli gracze i nie powrócili. Nie zamierzam nikogo obrażac. A jeśli posiadanie innego zdania to wypraszam sobie. WoW dla mnie to gra idealna, ale nie WoD... Ja polecam ci pograć 30 minut na każdej wersji na privach i potem zastanowić się co kupić. Ja polecam ci MoPa lub Wotlka. 3maj się kolego i udanej podróży po świecie WoWa :D.