Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Alchemia i gotowanie

JebamNaTo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie mam zamiar mieć mistrza w gotowaniu a zaraz po tym alchemia. Moje pytanie brzmi czy jeśli zacznie pierwszą wbijać alchemi to czy będe mógł nadal mieć mistrza w gotowaniu ?

Opublikowano

Możesz wbić obydwa crafty do 399p. Następnie musisz zrobić questa na 400p w tym crafcie, który ma iść na Mastera (500p+) czyli w Twoim przypadku najpierw Cooking. Wbijasz 449p, wykupujesz ostatni etap, robisz do 499p. Robisz questa na Mastera, wybierasz sobie unikatową reckę i tak dalej po czym dopiero możesz wbić kolejny craft (w Twoim przypadku Alchemię) na 400+ do 499p.

Opublikowano

Możesz mieć tylko jednego "mistrza". Ale Alchemii nie rób na mastera nie opłaca się, wszystkie Potki  / Scrolle które używa się na 65lvl / są opłacalne w crafcie są do 499 lvl więc Expert C wystarczy. Natomiast żeby crafcić dobre jedzonka musisz mieć 549 więc Cooking wbijaj na mastera, Alchemii nie :)

//Up

Jak zwykle o klika min szybszy Wrrrr

Opublikowano

Czyli nie ważne co zacznę pierwsze tak ?

Obojętne który zrobisz pierwszy craft możesz zrobić Alchemie na Experta i dopiero zacząć robić Cooking od 1 lvl do Mastera albo Cooking na Experta potem Alchemie na Experta i potem Cooking na Mastera :D  jak chcesz tak rób.

Opublikowano

Obojętne który zrobisz pierwszy craft możesz zrobić Alchemie na Experta i dopiero zacząć robić Cooking od 1 lvl do Mastera albo Cooking na Experta potem Alchemie na Experta i potem Cooking na Mastera :D  jak chcesz tak rób.

Możesz mieć tylko jeden craft na expercie na raz. Dlatego napisałem, że musi najpierw zrobić Cooking z 399p na 500p (wbić mastera, wyjść z experta) i dopiero wtedy z 399p będzie mógł robić do 499p - czyli mieć ten limitowany craft na expercie.

Opublikowano

Możesz mieć tylko jeden craft na expercie na raz. Dlatego napisałem, że musi najpierw zrobić Cooking z 399p na 500p (wbić mastera, wyjść z experta) i dopiero wtedy z 399p będzie mógł robić do 499p - czyli mieć ten limitowany craft na expercie.

Jesteś pewien ? Wydaje mi się że można mieć 1 Mastera / 2 Experty.

Opublikowano

Jesteś pewien ? Wydaje mi się że można mieć 1 Mastera / 2 Experty.

Pierw robisz Experta, którego przerabiasz na Mastera po czym wbijasz drugiego Experta.

http://gameguide.na.aiononline.com/aion/Crafting

- Crafting Expert: In order to become an Expert at a Crafting Profession, you will need to take the Expert Test and then talk to the Crafting Master to advance to level 5. This allows you to max out your crafting skill at 499.

- You can be an Expert in 2 Crafting Professions: After you have Mastered one profession, you can talk to the other crafting master that you would like to become an Expert in. You can then take the Expert Test for the second profession to reach level 5 and max the second craft out at 499.

- Crafting Mastery: In order to Master a Crafting Profession, you will need to take the Master Test for your professions and then pay the Crafting Master a fee to reach level 6, which allows you to max out your crafting skill at 549. You can only Master one crafting profession.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...