Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam ciekwawych RPG-ów na mój komputer.

Mat.xD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema szukam fajnych gier RPG lub coś na styl Skyrim/Gothic3/Drakensang: the dark eye na mój komputer. Wiem sprzęt nie jest wybitny ale komputer ma kilka dobrych lat.

Grałem w Skyrim'a, Two worlds, Mount &  Blade, Gothica,  w miare było ok.

Nie szukam najnowszych produkcji, wiem że Wiesiek 3 to epik jeśli chodzi o te gry, ale sprzet nie pozwala.

Chodzi mi o ciekawy crafting itemów, rozwój postaci, o to, żeby po eksplorowaniu świata można było wrócić i stworzyć różne itemy z pozbieranych rzeczy.

Szukam gry typowej na Singla, żeby w wolnym czasie popykać..

Nizej macie specyfikacje mojego komputera.

Jeśli macie jakieś propozycje to zapraszam do komentarzy. Opiszcie troche wasze pomysły ;) Z góry dziękuje!

Procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4600+ 2.41 GHz

Ram: 2Gb

System operacyjny: windows 7 32x

Karta graficzna: Nvidia GForce 8600 GT

Opublikowano

Seria Gothic, Wiedźmin pierwsza część, Seria Risen

Opublikowano
  • Skyrim
  • Fallout 3, NV
  • Darksiders
  • Dark Souls, Dark Souls II

Szukałem po tagu sandbox, nie wiem czy dobrze trafiłem. 

P.S

Strzeż się pomiotu zwanego Sacred 3. 

Opublikowano

• Skyrim
  • Fallout 3, NV
  • Darksiders
  • Dark Souls, Dark Souls II

Szukałem po tagu sandbox, nie wiem czy dobrze trafiłem. 

czukam czegoś na styl Drakensang: the dark eye, tylko bardziej dynamiczne, cos jak fable na przykład. wszystkie gry jakie poleciłeś mi się nie podobają, jedyne to skyrim ale jak napisałem w pierwszym poście grałem. :P Napewno chcę fajny system craftingu taki jak jest w Drakensang: the dark eye i gra ma być mobilna i w miare przyzwoita graficznie, nie taka jak gothic 1/2. jakieś pomysły?

Seria Gothic, Wiedźmin pierwsza część, Seria Risen

Gothic grałem dawno temu, w miare ok ale juz gralem, chce coś nowszego i zeby grafika nie była jak w gothic 1/2.. (kwadratowa) wiedzmin pierwsza część - ogarnę, risen niezbyt mi się podoba masz jeszcze jakies pomysły?

Opublikowano

W dzisiejszych czasach ciężko z dobrymi RPG'ami.

Spróbuj Kingdoms of Amalur świetny system walki ale crafting jest taki jakby go wcale nie było.

Jeżeli byś się przełamał do słabszej grafiki to poleciłbym spróbować Morrowind to taki święty gral dla wyjadaczy serii TES. W sumie teraz ciężko mi polecić Ci jakiegoś RPG'a bo sam odsunąłem się od tego gatunku.

Opublikowano

Może Two Worlds 1/2?;] Jest też Mount and Blade Warband+mody, tyle, że tu nie ma craftingu, ale za to są super bitwy ;]

two worlds gralem w 1 i 2 mount blade tez xD

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Sacred 1,2,3 - zależy która część ale mniej więcej od 10-40 zł na g2a

Divine Divinity - kosztuje około 4 zł na g2a

Philars of ethernity - kosztuje około 50 zł na g2a

Fallout 1-2 - kosztują 30zł na g2a

The Elder Scrolls 3 : Morrowind - około 50 zł na g2a

Osobiście polecam Wiedźmina 1 moim zdaniem najlepsza część nawet od 3 pod względem klimatu - kosztuje 15zł na g2a

Ewentualnie jeszcze Fable - od 20 do 60 zł na g2a zależy od części

Ze starszych gier to może jakieś Heroes (od 7 do 150zł na g2a zależy od części) albo jakiś Might & Magic (do 20 zł na g2a zależy od części)

Z tych wszystkich gier najbardziej polecam Morrowind, Philarsy, Fallouty 1-2 oraz Divine Divinity.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...