Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet LTE

naerarz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od pewnego czasu szukam internetu LTE , aktualnie posiadam z Plusa (bez limitu) , tylko to bez limitu wygląda tak ,że po wykorzystaniu ok 70gb prędkosc spada do 0,5 . Istnieje na rynku lte , który nie ma czegoś takiego?

Opublikowano

Ja korzystam z 4G LTE od Play. Jest oferta "bez limitu", ale nie należy tego traktować dosłownie :D

Tutaj masz regulamin oferty "Tylko SIM bez limitu GB":

http://www.play.pl/resources/pdf/2015/Regulamin-Oferty-Promocyjnej-FORMULA-4GLTE-UNLIMITED-na-zawsze-tylko-SIM-eshop_09062015.pdf

Zacytuję jeden punkt:

Operator zastrzega sobie prawo do obniżenia prędkości transmisji danych danemu Abonentowi po przekroczeniu przez niego 100 GB  w  danym Okresie Rozliczeniowym w ramach usługi „Internet bez limitu na zawsze” . W takim przypadku do końca Okresu Rozliczeniowego  Abonent będzie miał możliwość pobierania i wysyłania danych z największą prędkością, jaka jest możliwa do osiągnięcia w danych warunkach technicznych w technologii HSPA i LTE, jednakże nie większą niż 2 Mb/s (górna granica prędkości) w przypadku danych pobieranych,  oraz nie więcej niż 384 kb/s (górna granica prędkości) w przypadku danych wysyłanych. Zastrzeżenie to dotyczy wyłącznie sytuacji, w której  wyjątkowo intensywne korzystanie z transmisji danych w godzinach największego obciążenia sieci może w istotny sposób wpływać  na  pogorszenie jakości połączeń transmisji danych dla pozostałych użytkowników sieci.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Polecasz LTE  z play'a? i czy obniżają ci po tych 100?    

Raz mi przycięli prędkość, ale wynikało to z mojej winy ;) Przekroczyłem limit w czasie największego obciążenia sieci.

Nie mam żadnych zastrzeżeń. Zasięg mam przyzwoity, mimo, że wokół są wysokie zabudowania. Pingi niskie, połączenie stabilne.

Polecam.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Raz mi przycięli prędkość, ale wynikało to z mojej winy ;) Przekroczyłem limit w czasie największego obciążenia sieci.

Nie mam żadnych zastrzeżeń. Zasięg mam przyzwoity, mimo, że wokół są wysokie zabudowania. Pingi niskie, połączenie stabilne.

Polecam.

Przekonałeś mnie :) ,a takie pytanie przyszłościowe o co chodzi z tym czasem największego obciążenia? czyli jak się wykorzysta dużo ?

Opublikowano

Przekonałeś mnie :) ,a takie pytanie przyszłościowe o co chodzi z tym czasem największego obciążenia? czyli jak się wykorzysta dużo ?

Jest to czas, w którym z sieci korzysta duża liczba użytkowników (zwykle od południa do wieczora).

HB5fLf7.png

Opublikowano

Nie wypowiem się odnośnie playa, bo nie korzystam, ale mam LTE plusa.

Niby jest wszystko ok, prędkość wysyłania, pobierania jest super, ale najgorsze jest to, że gwarantowali mi przy podpisywaniu umowy stałą prędkość x (juz nie pamiętam ile tam było) po przekroczeniu pakietu (30gb).

Przekroczyłem i było ok, prędkość pobierania dochodziła do 2mb/s, po jakimś czasie (po chyba 70 gb) osiągałem prędkość 512 kb/s (pobieranie), a po przekroczeniu 100 - 64kb/s.

Ogólnie wszystko byłoby cacy, tylko nie to, że obiecywali jedno, a dostałem drugie.

Opublikowano

Najlepszy Jest Neostrada [orange] najszybszy internet i ogólnie jest dobry. T-Mobile jest słaby tak jak i Plus. Polecam Neostrade

ale co LTE?

Jest to czas, w którym z sieci korzysta duża liczba użytkowników (zwykle od południa do wieczora).

czyli od południa do wieczora nie można nic pobierac itp? mozna gdzies sprawdzic ile mozna wykorzystać w tym okresie?

Opublikowano

Ja mam LTE od Orange i działa to tak.

Mam pakiet za 65 zł w cenie 25 zł (rabat za inne usługi).

Mam 35GB transferu i jak go zużyje to prędkość spada do końca miesiąca do 10mb/s (stabilne, niżej nie spada = sprawdzałem).

Od 00:00-8:00 mam nielimitowany transfer jak i prędkość więc najwięcej rzeczy pobieram/wrzucam w te pory.

Ogółem polecam nawet ten internet ;)

tumblr_n0ma3n8fLx1smbf1ao1_400.gif

Opublikowano

czyli od południa do wieczora nie można nic pobierac itp? mozna gdzies sprawdzic ile mozna wykorzystać w tym okresie?

Można, tylko nie za dużo. Większe pliki najlepiej pobierać w nocy.

Nie ma jasno określonego limitu. Obcinają prędkość jak mocno obciążysz sieć albo wykorzystasz transfer.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Można, tylko nie za dużo. Większe pliki najlepiej pobierać w nocy.

Nie ma jasno określonego limitu. Obcinają prędkość jak mocno obciążysz sieć albo wykorzystasz transfer.

to jak wykorzystać transfer jak jest bez limitu?

Opublikowano

to jak wykorzystać transfer jak jest bez limitu?

Cofnij się do pierwszej odpowiedzi, jakiej Ci udzieliłem ;)

Ja korzystam z 4G LTE od Play. Jest oferta "bez limitu", ale nie należy tego traktować dosłownie :D

Tutaj masz regulamin oferty "Tylko SIM bez limitu GB":

http://www.play.pl/resources/pdf/2015/Regulamin-Oferty-Promocyjnej-FORMULA-4GLTE-UNLIMITED-na-zawsze-tylko-SIM-eshop_09062015.pdf

Zacytuję jeden punkt:

Operator zastrzega sobie prawo do obniżenia prędkości transmisji danych danemu Abonentowi po przekroczeniu przez niego 100 GB  w  danym Okresie Rozliczeniowym w ramach usługi „Internet bez limitu na zawsze” . W takim przypadku do końca Okresu Rozliczeniowego  Abonent będzie miał możliwość pobierania i wysyłania danych z największą prędkością, jaka jest możliwa do osiągnięcia w danych warunkach technicznych w technologii HSPA i LTE, jednakże nie większą niż 2 Mb/s (górna granica prędkości) w przypadku danych pobieranych,  oraz nie więcej niż 384 kb/s (górna granica prędkości) w przypadku danych wysyłanych. Zastrzeżenie to dotyczy wyłącznie sytuacji, w której  wyjątkowo intensywne korzystanie z transmisji danych w godzinach największego obciążenia sieci może w istotny sposób wpływać  na  pogorszenie jakości połączeń transmisji danych dla pozostałych użytkowników sieci.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Cofnij się do pierwszej odpowiedzi, jakiej Ci udzieliłem ;)

Dobra wszystko rozumiem tylko ,, po przekroczeni 100gb" to znaczy ,że jak się wykorzysta te 100gb w godzinach najwiekszego obciązenia ?

Opublikowano

Dobra wszystko rozumiem tylko ,, po przekroczeni 100gb" to znaczy ,że jak się wykorzysta te 100gb w godzinach najwiekszego obciązenia ?

Nie, chodzi o to jak ogólnie przekroczysz 100GB limitu, nie ważne w jakim momencie. Nie lepiej zastanowić się nad czymś innym niż internet mobilny? Z własnego doświadczenia mówię Ci, że nocne transfery, całe pakiety i reszta są bardzo uciążliwe.

Opublikowano

Nie, chodzi o to jak ogólnie przekroczysz 100GB limitu, nie ważne w jakim momencie. Nie lepiej zastanowić się nad czymś innym niż internet mobilny? Z własnego doświadczenia mówię Ci, że nocne transfery, całe pakiety i reszta są bardzo uciążliwe.

Mieszkam poza miastem mam 20 m od ,,pudełeczka"" z orange ,ale nikt nie chce dopiąć (za duże koszta)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...