Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gothic 1 nie uruchamia się radeon R9

buryzencio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam dosyć uciążliwy problem.Chciałbym wrócić do gothic1 lecz niestety posiadam system windows 7 64 bit oraz karte graficzna radeona R9.

Z tego co wyczytałem na internecie innym pomagają sterowniki do karty(nvidia wypuściła do swojej sterownik do starych gier a do radeona nie mogłem znaleźć)

Pobierałem różne bug fixy patche do win 7.Lecz nic do tej pory nie pomogło. Oczywiście gre odpalam w zgodności z win xp sp3.Większośc osób po odpaleniu gothica

posiada włączony proces run32.dll i po zamknięciu go gra się po prostu uruchamia. Niestety ja takowego procesu nie posiadam.Jeśli ktoś ma jakiś pomysł niech napisze

tutaj.Za działający dam limit like.

874831456689708709857.jpeg

Tyle Wygrać.

Opublikowano

Jak to go nie ma? Zobacz co się dzieje w menedżerze zadań, gdy uruchamiasz Gothica.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Coś musi blokować Gothica, jakiś proces lub aplikacja. Spróbuj włączyć Gothica dwa razy, antywirusa też zdezaktywuj na chwilę.

Ghost1225.gif                               

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Dziwny problem. Nigdy nie spotkałem się z podobnym, bo wszędzie pomagało wyłączenie rundll lub fanowskie fix'y. Coś musiało nie pójść podczas instalacji albo (jak napisałem wyżej) coś go blokuje.

Reinstalowałeś grę? Spróbuj zainstalować ją z prawami administratora i zgodnością z Windowsem 98 lub XP

Ghost1225.gif                               

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Reinstallowałem kilka razy ale ani razu z prawami administratora i w zgodności.Zaraz spróbuje i dam edita.

EDIT

Nadal nie działa.

Tyle Wygrać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ale co ci wyskakuje gdy próbujesz uruchomić gothica jakieś okienko z błędem czy coś?

@xDefqonOnex   Po prostu nic się nie dzieje oprócz pojawienia procesu w menadżerze od gothica.

Tyle Wygrać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...