Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Terios.pl - problem z grafiką

FidgetPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Wiem, że podobne tematy przewijały się wiele razy ale niestety nadal nie znalazłem rozwiązania problemu. :<

Link do filmiku przedstawiającego problem:

Ss dotyczące specyfikacji:

9ibfi9.jpg

kalglk.jpg

fvhiip.jpg

Ss dotyczące problemu:

oh019h.jpg

Spec. laptopa:

Procesor: Intel® Core i7 5500U CPU @ 2.40 Ghz

Ram : 8GB

DirectX: 11

Karta graficzna: Intel® HD Graphics 5500 oraz Nvidia GeForce 840m. 

W Nvidia Control Panel mam ustawione aby gry używały karty od Nvidii a nie integry.

Zainstalowane wszelsie Microsoft Visual C++ Redistributable ( zainstalowane z 2005r, 2008r, 2012r, 2013r).

Sterowniki aktualne.

Dodam, że ten problem występuje tylko w Metin'ie 2. Inne gry działają bez zarzutu.

Używam systemu Windows 8.1 64bit. Nie, to nie wina systemu. Na drugim ( o wiele starszym)  laptopie również mam ten system a Metin2 działa bez zarzutu. :/

Uprzedzając zbędne odpowiedzi powiem, że ponowna instalacja gry nic nie dała. Problem występuje tak na globalu jak i na każdym innym serwerze prywatnym.

Kurcze, wiem że na ss z gry zbyt wiele nie widać ale może wyjaśnię. Okienka "ucinają się", czasami postać przy wyborze postaci robi się czarna. Zawsze po załadowaniu paska ładowania obraz się zacina. I tak zostaje.

Liczę na pomoc i pozdrawiam.
Opublikowano

Też tak miałem wyszukaj problemy ze zgodnoscią mi pomogło.

­

Możesz jaśniej? Zgodność mam ustawioną na Windows 7.

@Edit Załapałem. Niestety nie pomogło.

Opublikowano

Dales ss'a z bledem poleczenia z serwerem ... ten serwer caly czas jest zlagowany i niestety potrzeba czasem naciskac po 10x logowanie i na kazdym innym ch probowac ... sproboj tak pozalogowywac sie . Jezeli dalej bedzie problem , przeinstaluj . Przy instalowaniu wlacz Antywirusa i zpatchuj gre. ;)

:ninja:  :ninja: If you do what you love , nothing can't stop you !  :ninja:  :ninja: 

Jesli robisz to co kochasz , nic nie moze cie powstrzymac !

Opublikowano

Dales ss'a z bledem poleczenia z serwerem ... ten serwer caly czas jest zlagowany i niestety potrzeba czasem naciskac po 10x logowanie i na kazdym innym ch probowac ... sproboj tak pozalogowywac sie . Jezeli dalej bedzie problem , przeinstaluj . Przy instalowaniu wlacz Antywirusa i zpatchuj gre. ;)

Ehh.. nie chodzi o to, że nie mogę się zalogować. Jak się zaloguje i pasek ładowania dojedzie do końca to gra się zacina i tak stoi. I nie chodzi tylko o ten serwer, ten problem mam tylko z metinem, z każdym klientem nie ważne jaki to serwer. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...