Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Launcher - Błąd

DDDamian14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem problemy z launcher'em. Próbowałem jeszcze kilka rzeczy ale nic nie podziałało.Ostatecznie odinstalowałem Aiona i zainstalowałem go od nowa. I gdy naciskam "Graj Teraz" (Żeby pobrać Aiona) to wyskakuje taki błąd (ss) Nie wiem co mi się dzieje z tym launcherem dash.gif

post-991083-0-76611700-1437223839.jpg

Opublikowano

Pozwolę sobie zacytować rozwiązanie z pierwszej strony w google po wpisaniu "aion e03023"

We've recently updated our game launcher and if you are experiencing the following errors:

Error: E03023 "Could not read pak file. Please restart the launcher. If this problem persists, please constact customer support. E03023 OF Skin/SelfUpdate/en-US/skin.xml

OR

Fail to Read Message File, Install NCLauncher Again. GAP

Please reinstall the launcher with the provided executable here. Be sure to close the game launcher prior to installation.

Z racji że rozwiązanie jest dla wersji NC pobierasz tego launchera (Jeśli posiadasz GF Live wywal to gó**o i używaj do aiona tylko tego czystego launchera)

http://nc-launcher-gameforge.software.informer.com/3.0/

Opublikowano

- Brak miejsca na dysku;

- Za małe uprawnienia (uruchom jako Admin);

- Plik pak jest uszkodzony - źle pobrany/stary dysk/bad sektory itp (Aion jest czuły na to, niestety).

Zapraszam na Beta testy prywatnego serwera Aion. >>>klik<<<

Opublikowano

Uruchamianie AIONa bez launchera Gameforge Live

Gdy zainstalowałeś grę poprzez laucher Gameforge Live i nie masz skrótu do bezpośredniego uruchomienia gry, będziesz musiał utworzyć takowy. By to zrobić:

1. Przejdź do "C:\Program Files (x86)\GameforgeLive\Games\POL_pol\AION\"
  2. Odnajdź NCLauncher.exe, kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz "Wyślij do" - "Pulpit (utwórz skrót)
  3. Przejdź do pulpitu, kliknij na utworzony skrót prawym przyciskiem myszy i wybierz "Właściwości"
  4. W polu element docelowy dopisz, nie usuwając nic co się tam już znajduje:
    • /LauncherID:"GameForge" /CompanyID:"11" /GameID:"AION-LIVE" /LUpdateAddr:"update.aion.gfsrv.net"
  5. Kliknij Zatwierdź oraz Ok
  6. Utworzyłeś skrót do bezpośredniego uruchamiania gry

Jeżeli otrzymujesz komunikat błędu podczas uruchamiania gry wykonaj te kroki:

Wyłączanie trybu zgodności

Teraz możesz także wyłączyć automatyczne włączanie launchera Gameforge Live podczas startu systemu.

Źródło.

Opublikowano

Za wcześnie się chyba cieszyłem eh.. Trochę się ściągło i znowu jakiś błąd ...

Chyba zrobie formata, może wtedy zadziała ;-;

Co radzicie ?

post-991083-0-03771400-1437238876.jpg

Opublikowano

Error E02024

If you’re receiving Error E02024 we suggest you to try editing your NClauncher.ini file as we have seen this resolve this issue for some of our other players.

To do so:

• Open your NC Launcher folder (C:\Program Files (x86)\NCWest\NCLauncher) and right-click on the NCLauncher.ini file, select Cut, minimize the window, right-click on your Desktop and select Paste.
  • Once the file is on the desktop right-click on it and select Edit.
  • Next to SelfUpdate change the 1 to a 0, save and close the window.
  • Right-click on the NCLauncher.ini file and select Cut again. Next, open the NC Launcher folder window, right-click into the empty space in the folder and select Paste.
Once done, close out of everything and try to run the launcher again.

Zródło

Jak by były jakies problemy z Ang proszę

Znalazłem rozwiązanie !!!!

1. PPM na skrócie na pulpicie i klikamy ' Otwórz lokacje pliku '

2. Szukamy NCLauncher ale nie jest to .exe tylko notepad.

3. PPM otwieramy w notatniku.

4. Szukamy wartosci Selfupdate=1. > Zmieniamy wartość 1 na 0.

5. Ctrl+S. Zamykamy i cieszymy sie Aionem wink.png

Opublikowano

Wszedłem w folder NCLauncher, otworzyłem notatnik NCLauncher, Zmieniłem Selfupdate=1 na Selfupdate=0 zapisałem. Odpalam Launchera. I znowu wyskoczył ten błąd. Omg

Opublikowano

Wszedłem w folder NCLauncher, otworzyłem notatnik NCLauncher, Zmieniłem Selfupdate=1 na Selfupdate=0 zapisałem. Odpalam Launchera. I znowu wyskoczył ten błąd. Omg

Spróbuj zrestartować kompa. Ale naprawdę nie wiem dlaczego masz aż tyle problemów, coś nie tak ogólnie z systemem / sprzętem musisz mieć bo normalnie aż tyle błędów naraz ciężko spotkać.

Opublikowano

To znaczy ja mam tylko 1 problem.

Często wyskakuje mi taki sam błąd.

[bład Aktualizacja] - Brak dostępu do pliku.

Ogólnie Aion zawsze mi działał. Coś mi się zepsuło w środę (Wtedy była nowa aktualizacja) 

I od tamtego czasu nie wiem co się dzieje.

Opublikowano

Powiem tak jak masz takie problemy z launcherem spróbuj tego sposobu. Nie pobierałem w ten sposób więc nie daje 100% że działa ale ten sposób udostępniony jest na GF EU forum Aiona więc jest przez nich zatwierdzony.
Jest to klient na hostingu zewnętrznym megafire zapewne wersja coś  4.5 więc będzie potem musiał jeszcze zaktualizować ale może przeskoczysz te wszystkie błędy.

Downloading the game via megafire hosting site.

Step 1) Install the Gameforge Launcher http://www.aionfreetoplay.com/website/download

Wait for it to finish installing, Gameforge launcher has created files in Program files/ Gameforge/Aion Free-To-Play.

Step 2) Download the whole 14GB there are 64 files cut in too 200mb since they only allow that much. (you will need WinRAR to open the file here it is http://www.rarlab.com/download.htm

Has now been uploaded using winrar File called
AION Free-To-Play part49 (Extract the file same place where you are going to place the others files part 1 - part 64)

Download Link below:

http://www.mediafire.com/?8d0ygq0a956mc

makesense.png

Step 4) copy and paste it in Program files/ Gameforge/Aion Free-To-Play (replace it if asked it)

makeingiteasy.png

Step 5) click on the AION Free-To-Play.exe file (since you installed it should be on your desktop) do a file check to see if you need to download anything else.

Step 6) Have fun thank you for reading love.png

Tu masz źródło
Mam nadzieje że za wklejenie linku do innego forum z poradnikiem nie dostane ostrzeżenia :D

// Edit

Teraz po przeczytaniu jeszcze raz zrozumiałem że to tylko problem z launcherem.  Próbowałeś odpalić samą grę batem ? 
Tym :

Uruchamianie AIONa bez launchera Gameforge Live

Gdy zainstalowałeś grę poprzez laucher Gameforge Live i nie masz skrótu do bezpośredniego uruchomienia gry, będziesz musiał utworzyć takowy. By to zrobić:
  1. Przejdź do "C:\Program Files (x86)\GameforgeLive\Games\POL_pol\AION\"
  2. Odnajdź NCLauncher.exe, kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz "Wyślij do" - "Pulpit (utwórz skrót)
  3. Przejdź do pulpitu, kliknij na utworzony skrót prawym przyciskiem myszy i wybierz "Właściwości"
  4. W polu element docelowy dopisz, nie usuwając nic co się tam już znajduje:
    • /LauncherID:"GameForge" /CompanyID:"11" /GameID:"AION-LIVE" /LUpdateAddr:"update.aion.gfsrv.net"
  5. Kliknij Zatwierdź oraz Ok
  6. Utworzyłeś skrót do bezpośredniego uruchamiania gry

Jeżeli otrzymujesz komunikat błędu podczas uruchamiania gry wykonaj te kroki:
Wyłączanie trybu zgodności

Teraz możesz także wyłączyć automatyczne włączanie launchera Gameforge Live podczas startu systemu.

Źródło.

Opublikowano

Tak sobie pomyślałem. Skoro piszę "Brak dostępu do pliku"

to może coś ten plik blokuje. Wyłączyłem Antywirusa,

ściągłem Gameforge live i teraz ściągam Aiona.

Teraz jest:

Trwa pobieranie plików wersji 77. (648mb / 4.18Gb)

Później jeszcze ściągnąć pliki gry i pakiety.

I będę grał.

Mam nadzieję, że jakiś inny błąd nie wyskoczy.

Dzięki, że mi pomagałeś :)

---------------

Tyle rzeczy próbowałem, a wystarczyło wyłączyć Antywirusa hahahah 

Opublikowano

Pamiętaj, że na zainstalowanie potrzebujesz niemal drugie tyle miejsca, ile zajmuje klient.

Inaczej znowu zaczną Ci wyskakiwać błędy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...