Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przegrzewanie się karty graficznej

keterep1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od bardzo długiego czasu nie miałem czyszczonego komputera, więc wczoraj zaniosłem komputer i mi go wyczyścili oraz wymienili paste termoprzewodzącą. Po czyszczeniu wszystko ładnie, tylko moja karta graficzna zaczęła szaleć (Speedfan po kilku minutowym graniu w DB Xenoverse pokazuje temperature 90 stopni GPU i gra zaczyna ścinać , podczas gdy CPU itd nie mają nawet 50).I tu jest moje pytanie, co z tym zrobić i czy jest to związane z upałami które nadeszły (w pierwszy tydzień wakacji też były upały i komputer pełen kurzu nie przegrzewał się)

Opublikowano

Dzwoniłem tam i powiedziałem o problemie, że karta graficzna sie przegrzewa a wcześniej tak nie było to dostałem odpowiedź że to wina temperatury (o północy oraz o 7 rano było to samo) lub wiatraka, że można dokupić ^^

Opublikowano

Jeżeli możesz to podaj model karty graficznej oraz producenta, chodzi mi o to czy chłodzenie jest referencyjne czy niereferencyjne. Upały mają duży wpływ na temperatury GPU. Gdy temperatura w pokoju spadnie gdzieś do 15-20stopni temperatura na GPU powinna spaść gdzieś o 10 stopni. Może być to też słabo wentylowana obudowa. Jeżeli nie masz żadnych wiatraków w obudowie, to ściągnij jeden bok obudowy, powinny spaść temperatury trochę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...