Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odżywki Panowie

Amove

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,Siemandero,Eloszka,Siemson

Dziś piszę do was wreszcie moje pytanie.

Czas zacząć ćwiczyć,przez rok nabierałem kondycje robiąc pompki lub nawet z bieganiem,dziś już mam 16 lat,posiadam u siebie tak zwaną "domową siłownie" przez rok będę u siebie ćwiczył a później pójdzie się siłownie.

Potrzebuję odżywki na masę aktualnie ważę 75 KG Wzrost 190 CM,chciałbym przynajmniej w miesiącu nabyć 2/3 kg

Posiadam swoją dietę jak coś.

Informuje że też mam treningi "Piłki Ręcznej" jeszcze nie wiem w których dniach będę miał,dowiem się po obozie ;P.

Oczywiście nie zacznę brać 30 KG na klatę bo padnę xD

Opublikowano

Na start dobra opcja to tylko dieta, ew. jak już ogarniasz technikę to wrzuć cm3 treca i do*eb ciężaru, dbając dalej o technikę. :) Białka jak dla mnie to syf, bo nie wiem jak można mieć problem z ułożeniem w diecie odpowiedniej ilości tego makrosa. Jak chcesz więcej info to pisz na pw. :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jezeli potrzebujeszodzywki na "mase" to tylko gainery alepo co jesc jakis proszek skoro mozna jesc normalne posilki, miesa i tak wiecej nie zbudujesz co najwyzej bardziej sie oblejesz tyle.

Opublikowano

Po c**j mu kreatyna na początek, pizda was boli nie słuchaj się tych debili. Dieta jak nie masz warunków do jej realizowania to Gainer lub Białko :)

logo1.png
Opublikowano

Kreatynę polecam tylko, jak masz zastój w osiągach siłowych. Na początek nie warto bo nie zauważysz różnicy, ponieważ na początku są najlepsze przyrosty  mięcha i siły.

Odżywka na masę to zastępnik posiłku, ona tylko podbija twoje kalorie w ciągu dnia i łatwiej ją "wchłonąć" bo można zrobić shake itp. Ogólnie oblicz ile kalorii musisz spożywać mniej więcej w jakimś kalkulatorze (po treningu.pl polecam) i od tego zacznij, jak nie będziesz w stanie tyle jeść to wtedy kup gainera :). Białko w prochu jest zastępnikiem również zwykłego białka, a nie żadnym super dodatkiem, jak nie lubisz mięsa itp. to się bez tego pewnie nie obejdziesz, ale ja osobiście wolę zjeść porządny kawał mięcha niż pić białko :D

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...