Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aukcja na Alledrogo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Niedawno zainteresowalem sie pewnym telefonem ktorego cena siega 2.5tys zlotych. Na allegro znalazlem oferte ktora jest prawie o 1tys tansza. Czy jest wiarygodna? Sprzedajacy ma 99,7% pozytywnych komentarzy. 

http://allegro.pl/lg-g-flex-2-lg-h955-titan-silver-gwarancja-24msc-i5542303140.html

Dodatkowo rodzi sie pytanie jak wyglada platnosc przy odbiorze przy takich cenach? Mozna placic karta? Czy trzeba przygotowac gotowke? 

Pozdrawiam

61093c6efb.png

Opublikowano

Raczej tak, dużo jest tych telefonów w podobnych cenach na allegro.

Opublikowano

Tylko gotówką. Musisz też mieć kwotę przygotowaną co do grosza, bo inaczej kurier może ci tej paczki nie wydać.

PS. Czytałem kiedyś historię na piekielnych, gdzie kurier nie wydał paczki, bo klient nie miał dokładnej kwoty, a następnego dnia dał worek jednogroszówek. xD

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Tylko gotówką. Musisz też mieć kwotę przygotowaną co do grosza, bo inaczej kurier może ci tej paczki nie wydać.

PS. Czytałem kiedyś historię na piekielnych, gdzie kurier nie wydał paczki, bo klient nie miał dokładnej kwoty, a następnego dnia dał worek jednogroszówek. xD

Gdzie te historie czytałeś? Na Pudelku? Przygotuj kwotę na telefon, nie musi być dokładnie co do grosza, najwyżej jak będzie za dużo to ci wyda.

Opublikowano

Kurier nie ma obowiązku wydać reszty. 

Przy kurierze możesz sprawdzić co najwyżej czy paczka/produkt nie jest uszkodzony. Jeśli okaże się, że kupiony przedmiot nie jest zgodny z opisem to kurier już za to nie odpowiada i musisz załatwić to przez Allegro.

tumblr_inline_nt05diSJ3v1r02w2j_500.gif

Opublikowano

Możesz jedynie po zapłacie i wypisaniu kwitka, przed tym nie, gdyż przesyłka nie należy do Ciebie. 

Tak, ale jeśli otworzy i coś będzie nie tak, to piszą protokół i zwrot kasy.

Opublikowano

Ceny sięgają 2.5 tyś. w sieciówkach. Na allegro prawie zawsze jest taniej, najlepiej to widać po cenach ps 3.

Opublikowano

Według mnie jest wiarygodne, jeżeli nie dostałbyś paczki piszesz do tych typków z allegro i powinieneś odzyskać pieniądze. 

Opublikowano

Osobiscie nie mialem jakis specjalnych przygod z Allegro ale juz slyszalem przypadki mojego znajomego ktory jak zamowil telefon to dostal kanapke, kamien ewentualnie cos innego. Telefonu tez nigdy nie zdarzylo mi sie zamowic. Znalazlem tez druga aukcje ktora jest o 2 zeta tansza xD . Co prawda nie robi dla mnie to zadnej roznicy ale moze ona okaze sie bardziej wiatygodna? Nie wiem. 

http://allegro.pl/lg-g-flex-2-h955-titan-silver-gw24-z-polski-i5550953830.html

Mnie odstraszaja te wszystkie gwiazdki, duze litery i tym podobne  xD  :ninja:

I czy warto brac fakture czy starczy tylko jakis paragonik?

61093c6efb.png

Opublikowano

Osobiscie nie mialem jakis specjalnych przygod z Allegro ale juz slyszalem przypadki mojego znajomego ktory jak zamowil telefon to dostal kanapke, kamien ewentualnie cos innego. Telefonu tez nigdy nie zdarzylo mi sie zamowic. Znalazlem tez druga aukcje ktora jest o 2 zeta tansza xD . Co prawda nie robi dla mnie to zadnej roznicy ale moze ona okaze sie bardziej wiatygodna? Nie wiem. 

http://allegro.pl/lg-g-flex-2-h955-titan-silver-gw24-z-polski-i5550953830.html

Mnie odstraszaja te wszystkie gwiazdki, duze litery i tym podobne  xD  :ninja:

I czy warto brac fakture czy starczy tylko jakis paragonik?

Jak,  masz brać to ten co podałeś w tym poście od dartelgsm czy jakoś tak, w tym 1 co dałeś tutaj jest gwarancja serwisowa, a nie producenta. Nie wiem czego się boisz bierzesz za pobraniem i najwyżej jak nic tam nie będzie albo coś będzie nie grać to nie płacisz pieniędzy i tyle. Na to że odzyskasz kasę od allegro to za bardzo nie licz, także lepiej dopłacić i za pobraniem.

Opublikowano

Jak,  masz brać to ten co podałeś w tym poście od dartelgsm czy jakoś tak, w tym 1 co dałeś tutaj jest gwarancja serwisowa, a nie producenta. Nie wiem czego się boisz bierzesz za pobraniem i najwyżej jak nic tam nie będzie albo coś będzie nie grać to nie płacisz pieniędzy i tyle. Na to że odzyskasz kasę od allegro to za bardzo nie licz, także lepiej dopłacić i za pobraniem.

Zle mu mówisz, czy kupi telefon za pobraniem, czy najpierw wykona przelew na konto to nie ma różnicy, najpierw i tak będzie musiał zapłacić, a dopiero potem otworzy paczkę i zobaczy co w niej jest. Wedlug mnie czasy wysyłania "kartofla" zamiast telefonu dawno minęły, i raczej żaden sprzedawca który ma od groma komentarzy pozytywnych nie pozwolił by sobie na taka akcje ( przykładowo dartelgms 2.5k pozytywów). Natomiast ten drugi sprzedawca ma kilka niezbyt fajnych komentarzy zatem weź kup telefon od dartelgms, jeśli coś nie będzie Ci pasować, masz 14 dni na oddanie zakupionego towaru bez podania przyczyny. Co do tekstu że nie odzyskasz nic od allegro to się mylisz bo istnieje coś takiego jak ubezpieczenie od allegro. Sadząc po treści Twojej wypowiedzi to chyba dawno nie korzystałeś z allegro co :)? Jedyna słuszna uwaga to że lepiej kupić telefon na gwarancji producenta niż serwisowej. 

Opublikowano

Zle mu mówisz, czy kupi telefon za pobraniem, czy najpierw wykona przelew na konto to nie ma różnicy, najpierw i tak będzie musiał zapłacić, a dopiero potem otworzy paczkę i zobaczy co w niej jest.

Możesz jedynie po zapłacie i wypisaniu kwitka, przed tym nie, gdyż przesyłka nie należy do Ciebie. 

@TI3STO @panty

Nie do końca, jeśli przesyłka jest naruszona to:

http://www.arslege.pl/protokol-o-ubytku-lub-uszkodzeniu-przesylki/k139/a11735/

Jeśli nie to musisz dopłacić kurierowi zależnie od ich cen za sprawdzanie takich paczek, zależnie od firmy to się inaczej nazywa.

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

@TI3STO @panty

Nie do końca, jeśli przesyłka jest naruszona to:

http://www.arslege.pl/protokol-o-ubytku-lub-uszkodzeniu-przesylki/k139/a11735/

Jeśli nie to musisz dopłacić kurierowi zależnie od ich cen za sprawdzanie takich paczek, zależnie od firmy to się inaczej nazywa.

No jeśli paczka jest uszkodzona to całkiem inna bajka, natomiast o otwieraniu paczki przy kurierze słyszałem, ale jeszcze nie spotkałem się z taką możliwością, mimo że dość dużo rzeczy kupuje przez allegro.

Opublikowano

Najlepiej przed otwarciem paczki zacznij nagrywać video, żeby wszystko uchwycić w razie czego, ale takie drogi paczki, to zwykle są dobrze zabezpieczone.

Opublikowano

No jeśli paczka jest uszkodzona to całkiem inna bajka, natomiast o otwieraniu paczki przy kurierze słyszałem, ale jeszcze nie spotkałem się z taką możliwością, mimo że dość dużo rzeczy kupuje przez allegro.

Nie wiem czemu się nie spotkałeś z taką możliwością, ale jak przyjeżdża do ciebie kurier to nawet przed zapłaceniem mówisz mu, że chcesz zobaczyć sprzęt w środku i nie robi problemów, przynajmniej ja się nie spotkałem gdy kupowałem coś za ponad 2k albo telefon za 700zł. Z przelewem lepiej nie ryzykować bo kurierowi w razie czego możesz nie zapłacić i kasę masz dalej w ręce, a spór na allegro może się toczyć bardzo długi czas i kasy możesz nie odzyskać.

Nawet na stronach większości sklepów internetowych na allegro jest napisane aby sprawdzić przesyłkę przy kurierze czy nie ma uszkodzeń, braku jakichś elementów itd. czasami kurier próbuje wam wmówić, że nie możecie otworzyć paczki przy nim, bo mu się śpieszy. 

Opublikowano

Gwarancja serwisowa z fakturą vat-marża dzisiaj jest, jutro może jej nie być. Prawdę mówiąc to żadna gwarancja, bo kiedy zepsuje Ci się za pół roku telefon nie będziesz mógł mieć pewności, że 'komis' ten dalej istnieje. Cena mniejsza, bo bez faktury VAT 23%. Ja bym sobie darował. 

Wydaje mi się, że nie ma możliwości płacenia kartą. Lepiej ogarnąć gotówkę.

Opublikowano

Nie kupuj tego telefonu!!! Do gwarancji potrzebny jest pierwotny dowód zakupu (od oficjalnego dystrybutora, który jest w stanie wystawić fakture vat 23%)

Faktura vat-marża oznacza, że fon został odkupiony od osoby prywatnej a nie oficjalnego dystrybutora. Vat marża może również oznaczać, że jest to używka. Nie polecam bawić się w faktury vat marża, lepiej troche dołożyć i mieć telefon z PEWNĄ gwarancją. 

Pamiętaj: Jak widzisz słówko "marża" w aukcji to omijaj ją SZEROKIM łukiem.

Opublikowano

Nie kupuj tego telefonu!!! Do gwarancji potrzebny jest pierwotny dowód zakupu (od oficjalnego dystrybutora, który jest w stanie wystawić fakture vat 23%)

Faktura vat-marża oznacza, że fon został odkupiony od osoby prywatnej a nie oficjalnego dystrybutora. Vat marża może również oznaczać, że jest to używka. Nie polecam bawić się w faktury vat marża, lepiej troche dołożyć i mieć telefon z PEWNĄ gwarancją. 

Pamiętaj: Jak widzisz słówko "marża" w aukcji to omijaj ją SZEROKIM łukiem.

Najlepiej dopytać czy daje pierwotny paragon i kartę gwarancyjną producenta.

Opublikowano

@Avenold Dzieki za przyblizenie sprawy. Ale grzebalem troche w necie i znalazlem oferte Orange za 1.4tys

http://www.orange.pl/klienci_ind/smart_plan_multi_ii/telefony/lg/lg_g_flex2_?loyalty=24&commitmentId=451&offer=4982&rateplan=XT_5601&processType=NEW&fixConvergence=false

Nie rozumiem jak cea np w Media siega 2.5tys a tu 1.4?

Dobra nvm... Abonament xD

http://allegro.pl/lg-g-flex-2-h955-titan-sklep-lublin-raty-okazja-i5551276388.html

Mysle ze wezme te oferte gdyz jest z Lublina i bede mogl pojechac po osobisty odbior

http://plebis.eu/product-pol-3197-LG-G-FLEX-2.html

Promocja 50%? Ktos zna ten sklep? 

61093c6efb.png

Opublikowano

Właśnie tak jest z ta gwarancja serwisowa, osoba prywatna sprzedaje telefon bo coś się zjeba**, serwis naprawia, i wystawia jako nowy z swoja "serwisowa" gwarancją. Jeśli wiec jest informacja, że jest serwisowa gwarancja mamy pewność że telefon był używany, coś zostało naprawione, ewentualnie wymieniowa obudowa żeby było że nówka i viola serwis sprzedaje telefon jako nowy :)

Opublikowano

Właśnie tak jest z ta gwarancja serwisowa, osoba prywatna sprzedaje telefon bo coś się zjeba**, serwis naprawia, i wystawia jako nowy z swoja "serwisowa" gwarancją. Jeśli wiec jest informacja, że jest serwisowa gwarancja mamy pewność że telefon był używany, coś zostało naprawione, ewentualnie wymieniowa obudowa żeby było że nówka i viola serwis sprzedaje telefon jako nowy :)

W jednej z tej aukcji jest napisane że gwarancja producenta, więc niech lepiej dopyta jak to jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...