Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA V Lagi na dobrym PC r9 270msi

AdriaN1392

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej mam i5 4460 4gb ram r9 270msi a w grze nawet na low, może da się chwilkę normalnie grać ale potem przy jeździe autem jest maskarka i nic nie da rady robić, dysk ma pół roku zasilacz thermaltake 530w modular, temperatury nie przekraczają 50-60c
co mogę na to poradzić? :(

Opublikowano

Nic dodać nic ująć 4Gb ramu. Dokup kolejne 4Gb a problem zniknie. Tnie Ci się bo GTA ma za mało ramu i nie może wszystkiego ogarnąć w takim tempie jakim powinien.

Opublikowano

Jazda autem -zużycie głównie procesora i dysku

Ram się zapełnia przy jeździe autem w mieście szczególnie bo ładuje bardzo dużo tekstur.

Podaj model płyty głównej.

Jaki masz RAM dokładnie? Prędkość, opóźnienie, (CL) DDR2 czy DDR3? Jak masz słaby RAM  i 4 gb to autem nie pojeździsz.

Opublikowano

Czy masz aktualne sterowniki do karty graficznej? Jeżeli nie polecam zaktualizować, bo nawet swego czasu AMD/Nvidia wydały specjalne stery wspierające GTA V.

who cares?

Opublikowano

­Głównie to polega na tym, że masz mało pamięci ram. Dokup kolejne 4 GB i problem zniknie.

Ot cała fizjologia. ;P

egrq.png

Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej ci jej zostaje. ~ Antoine de Saint-Exupéry

Opublikowano

To jeden z problemów ostatniej łatki (1.28). Jeśli problem wcześniej nie występował, wystarczy zrobić downgrade.

Do kolegów wyżej, jak można w tak idiotyczny sposób posty nabijać? 

Opublikowano

Po co wciąż wymieniacie dokupienie ramu skoro ja to podałem jako pierwszy post, skończcie nabijanie postów. Nie łudź się że to wina patch'a jakbyś był sprytny to podczas gry zauważył byś że masz wykorzystane 98% Pamięci Ram, tak było od zawsze w GTA V więc mówienie, że to wina ostatniego patch'a jest po prostu śmieszne.

Opublikowano

Po co wciąż wymieniacie dokupienie ramu skoro ja to podałem jako pierwszy post, skończcie nabijanie postów. Nie łudź się że to wina patch'a jakbyś był sprytny to podczas gry zauważył byś że masz wykorzystane 98% Pamięci Ram, tak było od zawsze w GTA V więc mówienie, że to wina ostatniego patch'a jest po prostu śmieszne.

Ale on mówi prawdę. To jest poniekąd wina patcha. Wczoraj/Dzisiaj update był naprawiający to, więc fajnie by było jakby autor dał znać czy coś się poprawiło.

Opublikowano

Gra na low chodziła płynnie na gorszych komputerach, więc to nie wina ani ramu, ani zasilania, ani jego cioci. 

Opublikowano

Wybacz aczkolwiek ja mając 4Gb włożone w komputerze i to jeszcze z dwa patch'e temu po kilku minutach gry strasznie haczyła poprzez zapychanie się ramu, po dołożeniu drugiej kości problem nie występował. Jeżeli nie masz doświadczenia w danym problemie nie udzielaj się.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...