Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na Jakich detalach wejdzie?

DetronixCraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mam pytanie na jakich ustawieniach graficznych (maxymalnych)

pójdzie mi wot

komputer:

Intel i5 3.2 4x

Radeon r9 270x 2gb

8gb ram

windows 8.1 64

­

Like it +

Opublikowano

Jestem pewny że maxymalne, mi na GTX 460 na maxymalnych chodzi 30+ fps a na wysokich 70 +

A co do tematu to myślę że to nie jest pytanie tylko chwalenie się.

Opublikowano

Przydałby się jeszcze dysk, płyta główna i zasilacz. Jeśli nie jest to s**t z allegro, to powinno pójść na ultra przy tych ~40 fps'ach.

Opublikowano

Przydałby się jeszcze dysk, płyta główna i zasilacz. Jeśli nie jest to s**t z allegro, to powinno pójść na ultra przy tych ~40 fps'ach.

SSD 120GB + HDD 1TB

PŁYTA MSI B85-G43

­

Like it +

Opublikowano

SSD 120GB + HDD 1TB

PŁYTA MSI B85-G43

­

Jeśli zasilacz to ogarnie, a 400W nie powinien mieć z tym problemu, to wysokie-ultra będzie.

Opublikowano

Nie rozumiem, co ma dysk czy mobo do liczby klatek na sekundę?

Teoretycznie powinno działać na ultra, ale ta gra ma tak skopany silnik, że nigdy nic nie wiadomo.

Spróbuj początkowo ustawić wszystko (z cieniami i aa) na wysokie, potem ew. podnieść do maksimum.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Co do samych dysków jak już przy  tym jesteśmy to wyjaśnię jedną kwestie,

praktycznie dysk SSD przyspiesza przepływ danych , czyli dysk SSD jest w stanie podnieść kilka fps,

widać wzrost wydajności nie tylko w zakresie ładowania gry i map ale i przy samej rozgrywce dlatego że w czasie gry system doczytuje textury itd,

również dzięki  SSD możemy zmniejszyć szanse na drop, teoretycznie jesteśmy wstanie podnieść płynność rozgrywki o kilka fps.

Opublikowano

Nie rozumiem, co ma dysk czy mobo do liczby klatek na sekundę?

Teoretycznie powinno działać na ultra, ale ta gra ma tak skopany silnik, że nigdy nic nie wiadomo.

Spróbuj początkowo ustawić wszystko (z cieniami i aa) na wysokie, potem ew. podnieść do maksimum.

Płyta główna w sumie nic, ale głównie chodziło mi o zasilacz.

Co do samych dysków jak już przy  tym jesteśmy to wyjaśnię jedną kwestie,

praktycznie dysk SSD przyspiesza przepływ danych , czyli dysk SSD jest w stanie podnieść kilka fps,

widać wzrost wydajności nie tylko w zakresie ładowania gry i map ale i przy samej rozgrywce dlatego że w czasie gry system doczytuje textury itd,

również dzięki  SSD możemy zmniejszyć szanse na drop, teoretycznie jesteśmy wstanie podnieść płynność rozgrywki o kilka fps.

Dysk SSD chyba nie podnosi liczby klatek, ale znacząco przyspiesza ładowanie map. Na każdym randomie jestem ładowany jako 1-3. Wydaje mi się, że w każdym lepszym klanie na cw czy twierdze SSD powinien być wymogiem, ponieważ ma się przez to więcej czasu na rozstawienie, a to trochę irytujące, kiedy chcesz już rozstawiać, ale 2-5 osób mają drewniane dyski i ładowane są przy 10-15 sekundach przez rozpoczęciem bitwy.

Wracając do tego co powiedziałeś, nie wiem czy SSD przyspiesza działanie gry, ktoś kto ma 2 rodzaje dysków musiałby zainstalować na obu WoT'a i sprawdzić. Nawet jak jest jakaś różnica, to minimalna.

Opublikowano

Witam otóż mam pytanie na jakich ustawieniach graficznych (maxymalnych)

pójdzie mi wot

komputer:

Intel i5 3.2 4x

Radeon r9 270x 2gb

8gb ram

windows 8.1 64

­

Mam taką samą kartę, taki sam ram.

Śmiga mi normalnie na wysokich.

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

@Juri.

Dokładnie dlatego stwierdziłem że komfort gry polepszą się o kilka procent może to być 1-3 fps, ale zazwyczaj różnicy podczas gry się nie odczuję.

Fakt faktem jak wspomniałeś dobrze by było aby każdy miał taki SSD, tylko że drogie to a małe pojemności.

Opublikowano

@Juri.

Dokładnie dlatego stwierdziłem że komfort gry polepszą się o kilka procent może to być 1-3 fps, ale zazwyczaj różnicy podczas gry się nie odczuję.

Fakt faktem jak wspomniałeś dobrze by było aby każdy miał taki SSD, tylko że drogie to a małe pojemności.

Sam mam tylko dysk SSD (MX200 250GB) i jestem bardzo zadowolony. Mają sporo gier zainstalowanych w tym GTA V mam 90GB wolnego miejsca, a wydajność w porównaniu do HDD... no każdy kto testował wie. Nie ma porównania. Winda włączająca się 10 sekund, a 40 to tylko jeden z wielu argumentów, dla których warto zakupić SSD. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...