Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile osób na serwerze utrzyma ta maszyna?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam tak jak w temacie ile osób utrzyma ?

Intel Xeon E5-1650 v2

65 GB ECC Ram

2x 2T Sata

Transfer : Bez Ograniczeń

na Ile slotów max wyciągnie ?

Opublikowano

Zależy jaki tryb i czy hosting daje 100% procesora, czy tylko 30-70.

Jak na moje oko, to 450-500 slotów. ­

Opublikowano

Hosting daje 100% Procka ale chyba kupie więcej Ramu do 120 GB i jeszcze x2 dyski x2 500 SSD

chce tak żeby wyciągnął +900

Opublikowano

Maksymalna ilość slotów będzie znacząco różnić się przy serwerze z 10 światami, 50 pluginami i 100 skryptami, a takim na podstawowym silniku bez żadnych modyfikacji. Podaj nam tryb serwera, ilość światów, pluginów/skryptów i dopiero wtedy będziemy mogli to prawidłowo ocenić. ;)

Opublikowano

Sory ja tym się nie zajmuje ja tylko Sponsoruje serwer !

i mamy plan aby wyciągnął 500-900 osób

z tego co się orientuje Serwer ma być Hardcore .   

Pliki mamy z Sławnego Serwera po małej modyfikacji lecz więcej nie Powiem jeżeli Projekt wypali startujemy 20 Sierpnia !

Koszty tego oto dedyka wychodzą + - 650 zł lecz chcemy dokupić Ramu i jeszcze 2 dyski .

z tego co rozmawiałem z serwerownia Serwer będzie jak Zapora przed DDos'ami

PS : Pliki są Legalne Zakupione Po Zamknięciu Serwera !!!!!!!!

Opublikowano

Z tego co się orientuje silnik bez ingerencji w jego kod jest w stanie utrzymać 300 graczy więc nie obędzie się bez ingerencję w niego lub strefy. Co do samej maszyny nie ma sensu dokupywać ramu bo przy zoptymalizowanym serwerze jego pobór nie będzie, aż tak duży. Poza tym na twoim miejscu zamiast dysków Sata wybrałbym SSD jak również wymienił procesor na i7, która ponoć lepiej się sprawuje w przypadku serwera minecrafta. Po takich zmianach serwer raczej powinien spełnić twoje oczekiwania odnośnie ilości osób jakie utrzyma pod warunkiem, że pliki będą zoptymalizowane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...