Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Wirus?

SupX

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Mam poważny problem i postanowiłem się zwrócić z tym do was.

Otóż, na moim komputerze pojawiły się poważne zmiany.Chodzi mi dokładnie o to że podejrzewam znajdowanie się wirusa na moim komputerze ponieważ strasznie powolnie chodził po włączeniu go rano, sprawdziłem sobie z ciekawosci skan antywirusem nic on nie wykrył[AVG AntiVirus],następnie sprawdziłem sobie menedżer zadań i co?, zużycie procesora skacze od 30% do 99% a zużycie dysku wacha się cały czas między 99% a 100%, a procesów nagle znalazło się od groma jest tam dużo procesów z dziwnymi nazwami takie jak przykładowo "61EA9171-71CB-4B1E i tam dalej jest to długie.Sprawdziłem pochodzenie tego pliku i od czego on pochodzi ale żadnych takich danych nie pokazuje.Z tego laptopa korzystam tylko ja, siostra i mama.Nie mam pojęcia o co chodzi i jak się tego pozbyć.

Prosze o pomoc.

Z góry dziękuje za każdą pomoc.

@Edit

Minutę temu stała się kolejna rzecz, zaatakowało pamięć i wacha się między 94% a 100% zużycia, antywirus nagle dostał olśnienia i co moment wykrywa mi wirusa, ale tak jakby w ogóle nic z nim nie robi.

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem chwilowo został wyeliminowany, wirus jakby ustąpił dalszej walki, po wykonaniu skanu programem Malwarebytes Anti Malware usunął co miał usunąć i wszystko nagle ustąpiło ale w procesach nadal znajdują się jakieś procesy którym nie ufam.Jeżeli coś się jeszcze pojawi w przyszłosci dam znać.

Do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...