Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

A long long time ago, Starzy wyjadacze? Alpha, Beta?

Recu6g

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

post-1408154-0-18622000-1437135675_thumb.png

Kto pamięta te stare, dobre czasy, którymi nie rządziły DZIECI?
Te serwery typu FreeBuild, na których naprawdę dobrze można było się bawić?
Serwery stawiane na hamachi?
Czekanie na hosta aż wrócił ze szkoły, czy wstanie, i włączy serwer?
Później freebuildy i survivale bez autorskich pluginów, prawie w ogóle bez pluginów, ale zabawa przednia tak samo jak i towarzysze?
W większości przypadkach miasta, budowle, wszystko, budowane nie na płaskim terenie tylko na nierównościach, wzgórzach?
Budowanie długich mostów, kolejek przez kilka dobrych dni? 
Cheaty, cheater? Nazywało się tak tylko Administracje która give'owała sobie itemy!
A największym bólem nie był ban, tylko czekanie aż Administrator przyjdzie i założy Ci cuboida na domek czy działkę!

Fajnie było, co nie?
Czasami gdy wracam do starych filmów, np. BuraczkaCebulaczka, gdzie w tle ładnie są uwiecznione tamte budowle... Których już się nie buduje, bo teraz jest tylko ogromne pole na 200 działek....łezka w oku się kręci.

Jako jeszcze, tak naprawdę, dzieciak, byłem zajarany ostro minecraft'em, mogłem w tym kwadratowym świecie siedzieć non stop, i się nie nudził!

Nowe aktualizacje? Dodatki...? 
Z tym wszystkim, z update'u na update, Minecraft tracił swój klimat.
Zabrali Nam taką przepiękną teksturę cobblestone'a....
Dali Nam otwierające się skrzynki...
Pasek głodu...
Wizualizacje jedzenia!
Konie...

Brakuje mi tamtych czasów, kiedy w parę osób można było się bawić, budować, czerpać przyjemność z tej gry. 
Nikt nie niszczył, nikt nie kradł...No może czasami. 32.png 
Nikt nie cheatował, i nie wyzywał od "Twój Stary-Twoja Stara".

Wszystko było po prostu, unikalne...

I...

Nie wiem jak Wy....

Ale ja chciałbym wrócić i poczuć choćby kawałeczek, tak naprawdę, dzieciństwa...

I tutaj wychodzę do Was, z propozycją, moi Mili. 

Chciałbym przerobić parę rzeczy, zmienić i dać Wam "dedykowany" texture pack pod taką właśnie zabawę.

Grupka, nie wiem, 5-7-9 osobowa?

Zgrana, komunikująca się na Team Speak'u.

Serwer składający się głównie z pluginu na logowanie, logi i zabezpieczenie drzwi-skrzynek.

Budowa: osady, miasta, mostów, kolejek...Tego co się robiło 4 lata temu?

Teraz tylko pozostają pytania...Czy chcecie aby serwer był na starą wersję np. któraś z bety? Czy zostać przy najnowszej?

No i oczywiście ile osób by się pisało?!

Serwer będzie na White-Liście... 

Aktualnie na liście są pewne 2 osoby:

Ja i mój kolega Qsentarex.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Wersja 1.4 albo 1.6.4

Nie dawaj zabezpieczenia skrzyń [LWC] tylko działki za $$, poza działkami można będzie otwierać każdą skrzynię

Z tymi działkami za $$ to tak nie do końca dobry pomysł. To ma być serwer dla kilku ogarniętych osób, nie da dzieci. I zamiast działek i pojedynczych domków bardziej mam wizje jakiejś rozbudowanej "metropolii". Żeby było można się bawić po prostu. I tak jak napisała pewna osoba na temat tego pomysłu na innym forum:

"Przypomniały mi się stare czasy kiedy grałem w majkrafta na jakimś serwerze hamachi i mogłem zabierać itemy każdemu i niszczyc wszystko co jest, ale tego się nie robiło bo ludzie nie byli ch*jami jak teraz.  40.png eldo"

Opublikowano

I właśnie o to chodzi, wszędzie widziałeś budowle innego gracza niezabezpieczone a jednak wracając miałeś itemy w skrzyni ;)

Możesz dodać ograniczenie na LWC albo dać zabezpieczanie za $$

TEMAT

Opublikowano

I właśnie o to chodzi, wszędzie widziałeś budowle innego gracza niezabezpieczone a jednak wracając miałeś itemy w skrzyni ;)

Możesz dodać ograniczenie na LWC albo dać zabezpieczanie za $$

W sumie teraz są enderchesty...hmmm, to w sumie żadnych pluginów nie trzeba byłoby dodać. 

Myślę tylko nad zablokowaniem potionów i enchantów a resztę zostawić i zrobić na najnowszej wersji. ;)

Opublikowano

1.5.2 Było dla mnie najlepszą wersją. Pamiętam te czasy, gdy siedziało się na /warp kopalnia i kopało się kamień, aby wydropiło żelazo. ;)

Chętnie zagram na takim serwerze. :) Najlepiej z jakimiś eventami, np. 1vs1 na zwykłej kwadratowej arence. :]­

Opublikowano

Jak będę miał gotową do gry Min. 5, to można startować, jestem ja, jest Qsentarex, DJLewys, Pablos...jeszcze jedna osoba. Ale muszę wszystkich mieć na skype albo tsie, żeby była komunikacja.

Opublikowano

A mi ni jedno i drugie :D wypłata 20 dopiero a słuchawek z mikro nie mam ;--;

Czyli chcesz zrobić serwer z WL dla graczy z tematu i razem budujemy zamek, 0 ochrony skrzyń itd, wszyscy zdobywają wszystko dla wszystkich czy gramy osobno? :D

TEMAT

Opublikowano

Jak kto będzie chciał, jak ktoś będzie chciał to w grupie, jak nie to może grać osobno. ;)

Opublikowano

Jak dobierzesz dobrych graczy, bez zbędnych debili, dzieciaków, idiotów można grać razem.

Wtedy wiesz że nikt nie okradnie skarbca miasta i zawsze możesz wziąć sobie potrzebne przedmioty, tak że każdy zbiera i każdy korzysta.

Jeden skarbiec do wszystkich, chyba że ktoś chce grać sam

TEMAT

Opublikowano

Dobra słuchajcie, wszystko gotowe. 10 slotów, wersja 1.5.2, authme, permissionsex, essentials, orebfuscator, worldedit, worldguard, autosaver. ;) 
Na whiteliscie: Qsentarex, Recu6g. Który tam chętny niech poda nick w prywatnej wiadomości razem ze skype. Na skypie podam ip serwera, ip tsa. @pablos11 @DjLewys

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...