Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

USB 3.0 nie reaguje

duale

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwis albo podłącz sam na płycie 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Daję spadek babci, że masz odłączony kabel od przedniego panelu od płyty głównej. Jak chcesz mieć szybsze ładowanie, to poszperaj na stronie msi o Twojej płycie, bo na 90% ma opcję, która podaje większy prąd do ładowania przez USB -MSI Super Charger

436951440626370320491.png

Opublikowano

Nic dziwnego, że nie działa USB 3.0 skoro na płycie głównej nie ma portu pozwalającego wyprowadzić USB 3.0. Są tylko 2xUSB 2.0.

Ci w morele.net nie mieli gdzie podpiąć przedniego USB 3.0 więc dostawili go w spokoju.

Żeby skorzystać z przedniego USB 3.0 musiałbyś dokupić kartę rozszerzeń z USB 3.0, którą się wpina do portu PCI-E.

http://allegro.pl/kontroler-adapter-pci-e-low-profil-4x-usb-3-0-krk-i5078704663.html
5719814456868591400331.gif
Opublikowano

Co ty za bzdury mu tu wypisujesz, płyta ma USB3 tytko jest nie podłączone albo wyłączone w biosie.

Naucz się czytać specyfikacje płyt głównych ! 

Opublikowano

@Ktosiu to wklej tu zdjęcie tej płyty głównej i zaznacz mi USB3.0 Socket.

To że USB3.0 jest na tylnim panelu wcale nie znaczy, że jest USB3.0 Socket.

5719814456868591400331.gif
Opublikowano

To już wina tego co składał sprzęt, dostał stara wersję płyty bez gniazda na płycie , od prawie pół roku u siebie w pracy przy montażu mam zawsze gniazdo USB 3.0 na płycie . W starszych zestawach wystarczyło zawsze wymienić gniazdo z końcówką IDE  na USB 3 i podłączyć do tylnego panelu. To nie problem bo każdy serwis powinien to robić ! 

Może mój błąd bo nie zauważyłem że to stara wersja płyty v2 ma gniazdo, zresztą osoba co składała jak widać pojęcia o kablach nie miała też w obudowie Zalmana , Z1 ma IDE tylko a Z11 ma standard USB 3 na wtyczkę akurat do tej płyty 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...