Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwny spadek fps

emati1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Trzy tygodnie temu grając w Cs miałem po 190-220fps. Po tygodniu przerwy (był jakiś patch) wchodzę do gry i mam 110, ale po kilku minutach gry mam tylko 20-30fps. Nie wiem co się dzieje, instalowałem od nowa Windowsa, pobrałem od nowa cs, gram na niskich, ustawianie priorytetu nic również nie daje. Mam na komputerze teraz tylko Cs i przeglądarki.

Mój laptop Acer V3-571G:

Intel i5 2,6GHZ

GeForce 730M

8GB ramu

Moje pytanie dotyczy co zrobić żeby wróciły fps i jaka przyczyna jest tych spadków FPS ?

Opublikowano

Podobno to się dzieje przez patch który dodawał "gęstszy" smoke. Trzeba czekać na łatkę optymalizacyjną.

Opublikowano

Tak jak pisałem, trzeba czekać na łatkę optymalizującą. Często przez takie "update" są spadki fps. Ciekaw jestem jak sobie z tym radzą aktualnie na turnieju :D

Opublikowano

Sprawdziłem teraz FPS w LOLU na początku wszystko gra 190FPS ale po 20 minutach gry fps spadają również do 40....

Opublikowano

190-220fps na tej karcie ? to chyba na low i w dodatku gdzie jest mało graczy. Co do samych spadków, postaraj się poszukać jakiegoś cfg na fps'y, oraz spróbować dodać jakieś parametry startowe, może to pomoże na ten moment.

Opublikowano

Twój komp po prostu nie daje rady przy większej ilości animacji. Nic z tym nie zrobisz. Możesz ew. szukać po yt różnych 'trików', który w jakiś sposób podniosą Twoje FPS'y ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...