Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy te podzespoły nadadzą się do War Rock'a?

przeemo01

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, mam pewne pytanie, planuje kupic pewne czesci do komputera, i mam do Was pytanie, czy na tym warrock nie bedzie sie zacinal? Wypowiadajcie sie ! :) 

Procesor- AMD ATHLON II X2 250- 3.00 ghz x2 ( chyba mozna podkrecic )

Plyta glowna- MSI 870-C45 V2 

Pamiec RAM- 4 GB- kingston- ddr3

Karta Graficzna- NVIDIA GeFORCE GTX 550Ti - 1 GB 

Dysk - WDC WD 500 GB SATA

Zasilacz- 600 w.

Jeszcze jedno pytanie czy ten procesor mozna podkrecic? Oczywiscie mowa jest o nowym chlodzeniu. :) 

Opublikowano

yy bez problemu pójdzie c;

To, ze pojdzie to wiem, ale warrock ma takie bugi ze nawet na najlepszych kartach graficznych, i na 16 gb ramu by mogl cos tam zacinac, wole sie upewnic, bo komputer skladam glownie z mysla o warrocku i cs;go :) 

Opublikowano

cs;go żre procka a warrock przy lepszych wysiada bo jest już dosyć stary, ale z tego co wiem to na intelu idzie najlepiej, a karta graficzna najlepiej żeby współgrała z prockiem.

Opublikowano

Biorąc pod uwagę wymagania gry, to nie powinno być najmniejszych problemów. Ja sam miałem tylko problemy z tą grą kiedy spaliła mi się grafika i odpaliłem na zintegrowanej. Wtedy mi klatkowało. Teraz gram na laptopie i tak czy tak większość ludzi uważa że mam podkręconego procka. Wydaje mi się że u wszystkich osób które mają takie problemy z tą grą na mocnym sprzęcie są raczej winą systemu, a nie gry czy sprzętu. Nie mówię że gra jest zrobiona idealnie i nie można mieć zastrzeżeń co do jej optymalizacji ale z własnego doświadczenia wiem, że jeśli nie zadba się odpowiednio o system, to nawet na najlepszym komputerze będą ścinki. Gwarantuję Ci, że na początku kiedy odpalisz grę na tym sprzęcie, to będziesz zadowolony, a z biegiem czasu kiedy system zacznie Ci się zaśmiecać, będziesz miał ten sam problem co osoby które pisały tutaj przed Tobą ;)

Opublikowano

A dobra, mniejsza o to bo chodzi swietnie, jak Twoim zdaniem powinienem go czyscic? Zeby nie bylo problemow ze scinkami?

Opublikowano

Powiem Ci tak.. Ja na komputerze mam tylko to co jest mi faktycznie potrzebne. Są programy które używam raz, czy dwa i nie są potrzebne, więc je usuwam, czyszczę ccleanerem rejestr żeby wszystko wyrzucić. Na dysku mam foldery na gry, programy które sam instaluję itp. Dzięki temu mogę bez problemu usunąć pliki które się nie usuną po zwykłym odinstalowaniu. Zaraz po zainstalowaniu systemu wyrzucam zbędne programy, żeby nie działały w tle, bo na 8.1 jest tego sporo. Co jakiś czas uruchamiam oczyszczanie dysku, które wyrzuca np. "instalki" aktualizacji oraz zbędne pliki. No i chyba nie muszę mówić, że kiedy instalujesz program, to nie klikaj bezmyślnie dalej, tylko odznacz programy dodatkowe, które wciskają.

Nie polecam programów, które usuwają "niepotrzebne" pliki, bo często usuwają dosyć istotne pliki, bez których później nie działają różne programy. Zdecydowanie wystarczy CCleaner. Game Booster'y i inne tego typu programy również niewiele pomogą, bo ten ram który uwolnią, same zabierają żeby utrzymać własne procesy (może nie całość, ale nie daje to zauważalnego efektu).

Opublikowano

Powiem Ci tak.. Ja na komputerze mam tylko to co jest mi faktycznie potrzebne. Są programy które używam raz, czy dwa i nie są potrzebne, więc je usuwam, czyszczę ccleanerem rejestr żeby wszystko wyrzucić. Na dysku mam foldery na gry, programy które sam instaluję itp. Dzięki temu mogę bez problemu usunąć pliki które się nie usuną po zwykłym odinstalowaniu. Zaraz po zainstalowaniu systemu wyrzucam zbędne programy, żeby nie działały w tle, bo na 8.1 jest tego sporo. Co jakiś czas uruchamiam oczyszczanie dysku, które wyrzuca np. "instalki" aktualizacji oraz zbędne pliki. No i chyba nie muszę mówić, że kiedy instalujesz program, to nie klikaj bezmyślnie dalej, tylko odznacz programy dodatkowe, które wciskają.

Nie polecam programów, które usuwają "niepotrzebne" pliki, bo często usuwają dosyć istotne pliki, bez których później nie działają różne programy. Zdecydowanie wystarczy CCleaner. Game Booster'y i inne tego typu programy również niewiele pomogą, bo ten ram który uwolnią, same zabierają żeby utrzymać własne procesy (może nie całość, ale nie daje to zauważalnego efektu).

Dobra, dzięki wielkie za pomoc, temat do zamkniecia :)

Opublikowano

cvvaniaky mam pytanie jakiego masz laptopa?

Dell inspiron. i5, 8GB RAM, grafika AMD 2GB dedykowana (+ zintegrowana), 1TB

Wiem, że temat do zamknięcia, chciałem odpowiedzieć na pytanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...