Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wyglądają sms-premium od strony gracza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie mam pytanie odnośnie SMS-Premium.

Chcę zawrzeć współpracę z "homepay.pl" i dodać możliwość płacenia w MC poprzez SMS.
Pytanie do Was jak to wygląda ?

Przykładowo:
Gracz wbija kod o treści svip na XXXXX (nr) i potem dostaje sms zwrotny z kodem, który musi podać np. adminowi czy ja będę widział w jakiejś konsoli, że kod został użyty ?

Chciałem się coś dowiedzieć od Was i co Wy polecacie za firmę z takimi usługami (liczę na prowizję bez przegięcia)

142740.gif

Opublikowano

­jest tak jak napisałeś, dodatkowo można wykonać skrypt php za pomocą ich api, dzięki któremu nie trzeba już podawać adminowi kodu, tylko wklepujesz na stronce. ;)

sygnatura.png

Opublikowano

Prowizja zazwyczaj wygląda pół na pół. Czyli w przypadku SMS'a za 2zł + Vat, do twojej kieszeni ląduje 1zł, za 4zł ląduje 2zł, a za 7zł ląduje 3zł itd.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

­jest tak jak napisałeś, dodatkowo można wykonać skrypt php za pomocą ich api, dzięki któremu nie trzeba już podawać adminowi kodu, tylko wklepujesz na stronce. ;)

Prowizja zazwyczaj wygląda pół na pół. Czyli w przypadku SMS'a za 2zł + Vat, do twojej kieszeni ląduje 1zł, za 4zł ląduje 2zł, a za 7zł ląduje 3zł itd.

Dzięki wielkie macie łapkę ode mnie :D

142740.gif

Opublikowano

Ja korzystam tutaj http://zaplac.to. Dają 50% a nie jak homepay 48%. Pamiętaj jeszcze, że do tego musisz doliczyć podatek dochodowy. :)

Jeszcze wytłumaczę Ci jak jest z kodami. U mnie API wygląda w ten sposób http://zaplac.to/check_code.php?serviceid=XXX&check=YYY. Pod XXX podstawiasz id serwisu, to już w panelu znajdziesz, a pod YYY kod z sms'a. Jeśli na stronie pokaże się 1 0, to znaczy, że kod jest poprawny. Po odświeżeniu z tym samym kodem pojawi się 0 0. Takie sprawdzanie można zrobić w głupim skrypcie, nie musisz mieć strony ani pisać w php. :)

Am! Jeszcze jedno. Co miesiąc trzeba wysyłać do nich co nie co pocztą. Papierkowe sprawy.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngCraftersi.Net

Nie ZUS, a podatek dochodowy (o którym zapomniałem wspomnieć). I w przypadku jeżeli usługa jest na osobę fizyczną to wynosi 18% od tego co uzyskasz, a jeżeli na firmę to 19%.

Dlatego polecam dotpay, bo oni te wszystkie sprawy za ciebie robią.  

106071453484304291456.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...