Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Freebuild - jakie macie pomysły dotyczące tego trybu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż zakładam serwer Freebuild z ekipą i mam pytanie do was, a mianowicie

jakie macie propzycje aby dodać na tego typu serwer.

Wszystkie podstawowe rzeczy i pluginy na serwerze już są.

Osoby ktore podadzą ciekawe pomysły i propozycje,a my je dodamy na serwerze, zostaną nagrodzone na starcie serwera.

Opublikowano

Tak się spytam, serio chce wam się robić serwer, który opiera się na: "Weź działkę, zbuduj na niej dom, wyjdź z serwera i nie wracaj" ?

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Lepszy taki serwer, niż zrobić taki serwer EasyHC czy Gildie których jest od mnóstwa i na nich graczy jest po 5-10 a slotów po 100. Po zatym jednak gracze widzą coś w takich serwerach. Szczerze patrząć na polskie serwery mc, to takich serwerów Frebuild ogarniętych jest bardzo mało. Sam starałem się przez pare dni znaleść ogarnięty serwer, ale taki serwer nie mogłem znaleść :/

Opublikowano

Nie ma takich serwerów, bo osoby które mogłyby zrobić coś takiego poszły w innym kierunku, bo wiedzą, że taki serwer nie ma racji bytu. Mimo to muszę Ci przyznać, że lepszy FB niż EasyHC czy Gildie...

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Lepszy taki serwer, niż zrobić taki serwer EasyHC czy Gildie których jest od mnóstwa i na nich graczy jest po 5-10 a slotów po 100. Po zatym jednak gracze widzą coś w takich serwerach. Szczerze patrząć na polskie serwery mc, to takich serwerów Frebuild ogarniętych jest bardzo mało. Sam starałem się przez pare dni znaleść ogarnięty serwer, ale taki serwer nie mogłem znaleść :/

Ich jest strasznie mało, ponieważ nikt nie interesuje się trybem, który nie jest żadnym wyzwaniem. Pitbull idealnie opisał jak wygląda rozgrywka na takim serwerze więc wydaje mi się, że robienie czegoś takiego to strzał w stopę. Skoro się pytasz o propozycje to tak:

• wersja 1.8 i tekstury 3D pasujące do serwera,
  • możliwość zakupu głów do dekoracji domów.

Licz się jednak z tym, że na serwerze nie będzie wielu graczy, ponieważ nawet "iźi hc" oferuje ciekawszą rozgrywkę niż freebuild bo tam przynajmniej oprócz wybudowania bazy musisz jej bronić czy też zdobywać inne, kiedy na freebildzie wszystko kończy się na zbudowaniu domu.

Opublikowano

Na FreeBuild więcej niż 10 osob grac nie będzie zrób jakiś serwer PVP Ciekawe arenki, to tam nawet i ja grać bym mógł

A co do FreeBuild dodaj że za dzialke się płaci można ją powiększyć Wyłaczanie i wlaczanie Netheru o danej poze dnia

Na pewno nie używajcie pluginy PlotMe a jak już ten plugin użyjecie to dodajcie /dzialka 

4.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngQubackiMc

A znasz jakiś inny plugin na działki :D co do /dzialka to chodziło ci o spolszczenia komen. ?

@Temat

Moim zdaniem jakieś minigry bo sam FB to za mało :) jeszcze może lotto i ruletka :)

życie życie jest nowelą 

Opublikowano

by gracze nie odchodzili z serwera fb, muszą być jakieś interaktywa między graczami, rywalizacja lub/i współpraca odnośnie celu, np. eventy, na najpiękniejszy domek, najszybsze sadzenie 1000 kwiatków, budowanie 100graczy jednej wielkiej areny i inne... najlepiej w formie pluginu.

gracze muszą mieć co robić.

a jeśli chodzi o wątek, to dodam coś od siebie,

-serwer musi być porządny, dobrze zrobiony, najlepiej z pasji,

-admini muszą być normalnymi ludźmi, nie zwierzętami w klatce,

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...