Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy taki Hardcore by wypalił

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich ostatnio wpadłem na pomysł postawienia serwera Hardcore... ale przeglądając inne publikacje w celu zbadania co jest teraz popularne załamałem się :) Serwery Hardcore to juz nie hardcore :P Dlatego wpadłem na pomysł aby wykonać coś innowacyjnego :D Serwer widzę następująco :) Każdy gracz na start posiada 5 żyć, życia można odnowić uzywając diaxu, 1 diax = 1 życie, maksymalna ilośc żyć wynosi 20 (dla vipa 25/30) Po utracie wszystkich żyć gracz musi odczekać 3 dni, po upływie tego czasu gracz posiada 5 żyć. Nie chcę wrzucać zbyt dużo pluginów/skryptów żeby serwer jak najbardziej odzwierciedlał hardcore, chciałbym jednak aby gracze byli w 100% zadowoleni z mechaniki serwera :) Co do opcji premium, żadnych rzeczy które utworzą rozgrywkę pay2win, jedynie małe dodatki jak unban czy dozorca :) Co sądzicie o tym pomyślę?? Jestem również otwarty na wszelkie propozycje dotyczące systemów na serwerze

24190981732848592412.png

"Chcesz wiedzieć, skąd mam te blizny? Mój ojciec był pijakiem i... łajzą. Któregoś dnia odbiło mu bardziej niż zwykle. Mama chwyciła kuchenny nóż, żeby się bronić. Nie spodobało mu się to. Ani trochę... Więc patrzyłem, jak wbijał w nią nóż, śmiejąc się jak zwykle... Odwrócił się do mnie i spytał: „Skąd ta powaga, synu?” Podszedł do mnie z nożem w ręku... „Skąd ta powaga?” Włożył mi nóż w usta. „Przyprawmy tej twarzy trochę uśmiechu”

Opublikowano

Pomysł wydaje się ciekawy, jednak myślę, że coś takiego na dłuższą metę nie wypaliłoby - znudziłoby się, po prostu. Warto dodać tu więcej możliwości (nic mi teraz nie przychodzi do głowy).

Mimo wszystko życzę powodzenia w realizacji projektu. ;)

Opublikowano

Jak najbardziej tak. Masz rację brakuję dobrych starych serwerów Hardcore. Gdybyś dodał trudniejsze do pokonania, serwer byłby dla mnie miodzio. Życzę powodzenia ;)

zThBgY3.png

Opublikowano

Wszystko wypali z reklamą, ten pomysł niczym się nie wyróżnia, sądzę, że nie wypali.

Opublikowano

To co opisałeś nie jest niczym innowacyjnym, ale powtórką do czasów kiedy panowały serwery hard survival. Według mnie nie warto obecnie tworzyć serwera jeżeli nie masz na niego pomysłu, a Ty jedyne co przedstawiłeś to system żyć podobny do tego z KM. Jeżeli chcesz robić serwer hardcore to musisz mimo wszystko dodać na niego jakieś elementy, które przyciągną graczy jak np. nowe zjawiska pogodowe takie jak kwaśne deszcze czy też deszcze meteorytów mogące zniszczyć bazę. Bardzo nie podoba mi się w Twoim podejściu to, że nie masz jeszcze ukończonego planu na serwer, a już myślisz nad tym co będziesz sprzedawał. Pamiętaj, że obecnie jednym z najważniejszych czynników grywalnego serwera jest reklama. 

Opublikowano

To co opisałeś nie jest niczym innowacyjnym, ale powtórką do czasów kiedy panowały serwery hard survival. Według mnie nie warto obecnie tworzyć serwera jeżeli nie masz na niego pomysłu, a Ty jedyne co przedstawiłeś to system żyć podobny do tego z KM. Jeżeli chcesz robić serwer hardcore to musisz mimo wszystko dodać na niego jakieś elementy, które przyciągną graczy jak np. nowe zjawiska pogodowe takie jak kwaśne deszcze czy też deszcze meteorytów mogące zniszczyć bazę. Bardzo nie podoba mi się w Twoim podejściu to, że nie masz jeszcze ukończonego planu na serwer, a już myślisz nad tym co będziesz sprzedawał. Pamiętaj, że obecnie jednym z najważniejszych czynników grywalnego serwera jest reklama. 

Źle mnie odebrałeś :) Nie planuję już co będę sprzedawał, chciałem jedynie sprostować ponieważ ludzi interesuje to czy serwer jest robiony tylko pod zarobek :)

24190981732848592412.png

"Chcesz wiedzieć, skąd mam te blizny? Mój ojciec był pijakiem i... łajzą. Któregoś dnia odbiło mu bardziej niż zwykle. Mama chwyciła kuchenny nóż, żeby się bronić. Nie spodobało mu się to. Ani trochę... Więc patrzyłem, jak wbijał w nią nóż, śmiejąc się jak zwykle... Odwrócił się do mnie i spytał: „Skąd ta powaga, synu?” Podszedł do mnie z nożem w ręku... „Skąd ta powaga?” Włożył mi nóż w usta. „Przyprawmy tej twarzy trochę uśmiechu”

Opublikowano

Pamiętaj, że obecnie jednym z najważniejszych czynników grywalnego serwera jest reklama. 

Niekoniecznie obecnie jednym z najważniejszych czynników grywalnego serwera jest reklama, a co serwer ze sobą prezentuje w środku. Reklama idzie potem na drugie miejsce do wybicia serwera, ponieważ jeśli serwer będzie w sobie bardzo dobry, to graczy on ze sobą sam przyciągnie. 

Co do tematu, to troszkę mało przedstawiłeś lub opisałeś tych starych czasów prawdziwego serwera Hardcore. Pamiętaj, że autorskie pomysły musisz wymyślić zawsze Ty, żeby miały na serwer jakiś sens i przypominały stary serwerowy tryb Hardcore.

Teraz mało jest już takich dobrych i starych serwerów Hardcore, ponieważ to są już inne czasy i teraz zamiast postawić jakiś porządny i ciekawy tryb Hardcore, to niestety Właściciele serwerów tworzą bez sensu tryby Survival + Gildie, a to jest już dla graczy totalnie znudzone. 

Mimo tego, to życzę powodzenia w pomyślnym spełnieniu projektu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...