Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Krótkie stopowanie gry.

T0m3g

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdy gram sobie na serwerach, albo turniejach od jakiegoś czasu mam tak, że grę stopuje, ja biegnę, a potem mnie cofa na poprzednie miejsce. Tak się zdarza czasem, ale tak jest. Zmieniałem rate sporo razy i namieszałem. Jakie najlepiej ustawić rate?

Zmieniłem wszystko, czyli cl_interp cl_interp_ratio rate cl_cmdrate cl_updaterate zmieniałem jeszcze fps_max ale nie wiem czy coś to wgl da.

Z pingiem wszystko jest ok, mam tak nawet na serwerze gdzie mam ping 20-30

Do tego grałem niedawno w cs 1.6 i nie było takich stopów w grze ani nic takiego, a ping miałem też taki sam. :P

Coś mam zrobić, wina rate czy czego? :P

Opublikowano

Rate i te inne komendy są ustawiane automatycznie przez serwer i nie ma znaczenia jakie wartości tam wpiszemy, bo wszystko może się zmienić przy dołączaniu do serwera. Jeżeli ten problem występuje tylko na serwerach to jest to wina hosta, jeżeli zdarza się to też na mm to masz najwyraźniej problem z połączeniem. Spróbuj zrestartować modem, router. 

Opublikowano

Rate i te inne komendy są ustawiane automatycznie przez serwer i nie ma znaczenia jakie wartości tam wpiszemy, bo wszystko może się zmienić przy dołączaniu do serwera. Jeżeli ten problem występuje tylko na serwerach to jest to wina hosta, jeżeli zdarza się to też na mm to masz najwyraźniej problem z połączeniem. Spróbuj zrestartować modem, router. 

Na MM niedawno tak miałem, potem już raz na jakiś czas. W 1.6 żadnych lagów nie mam, w innych grach tak samo. :p

A rate jakie najlepiej ustawić? albo jakie jest domyślne do każdej domeny? potrzebuje bo wole na domyślnym grać niż na takim jak teraz.

Opublikowano

To nie wiem, na serwerze nikt tak nie ma, a na uproszczonych czasem tak mam. W innych grach zero takiego czegoś, a ping niski ( np 1.6 - ping max 30 na polskich serwerach, zero takich stopów itd. )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...