Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak dorwać się do czyichś danych osobowych na Skype?

KaPi666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy jest to odpowiedni dział, ale napiszę to tutaj bo jestem głupi.

Mam już wiele osób na skype, które w sekundę potrafią wyczytać mój adres zamieszkania, adres IP - oraz całkowite informacje o moim dostawcy internetu - jak oni to robią?
Nie chcę głupich odpowiedzi.. jakieś sensowne?

Opublikowano

Adres zamieszkania moze podales w opisie. Adres ip nie powinien tam byc, chyba, ze wyslales komus swoj speedtest. Informacje o dostawcy internetu na speedtescie sa napisane. Jeśli jednak im takiego czegos nie wysylales, to nawet lepiej sie nie chwal, skad masz WIELE takich osób.

Znalazłem jeszcze takie coś, pierwszy link na google https://zaufanatrzeciastrona.pl/post/jak-latwo-ustalic-adres-ip-dowolnego-uzytkownika-skype/ 

Opublikowano

Wystarczy odrobina wiedzy na temat jak działa sieć i jak zachowują się hosty w sieci. Będąc podłączonym pod skype twoje pakiety wędrują do serwerów skype. Podczas połączenia z kumplem/kumplami powstaje swego rodzaju kanał którym wędrują takie bądź inne rzeczy. Wystarczy je złapać i odczytać. Konkretów raczej nie znajdziesz, bo o  takich rzeczach się głośno w internecie nie mówi.

B.

@Edit

Zapomniałem dodać, że są również specjalne programy (swoją drogą dość prymitywne), które zrobią całą robotę za Ciebie.

B.

fiR919k.png

Opublikowano

Wystarczy odrobina wiedzy na temat jak działa sieć i jak zachowują się hosty w sieci. Będąc podłączonym pod skype twoje pakiety wędrują do serwerów skype. Podczas połączenia z kumplem/kumplami powstaje swego rodzaju kanał którym wędrują takie bądź inne rzeczy. Wystarczy je złapać i odczytać. Konkretów raczej nie znajdziesz, bo o takich rzeczach się głośno w internecie nie mówi.

B.

@Edit

Zapomniałem dodać, że są również specjalne programy (swoją drogą dość prymitywne), które zrobią całą robotę za Ciebie.

B.

No no, wiedza tajemna, głośno sie o tym nie mowi - xD

Skoro tak jest, to skąd do takich programów dostep maja dwunastolatkowie bawiacy sie w powaznych stalkerow?

Opublikowano

No no, wiedza tajemna, głośno sie o tym nie mowi - xD

Skoro tak jest, to skąd do takich programów dostep maja dwunastolatkowie bawiacy sie w powaznych stalkerow?

Głośno się nie mówi jak to działa :P Co do programów to są, ale są prymitywne i o tym też napisałem wyżej.

­

fiR919k.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...