Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedźmin 3 - porady odnośnie ciężkiej zbroi.

marcinkloc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak w temacie. Potrzebuje jakichś porad do ciężkiej zbroi w Wiedźminie. Już raz przechodziłem grę i grałem w cechu kota, a teraz chciałbym spróbować niedźwiedzia. 

Wiem, że tam ważne są silne ataki, prawda? Ale TYLKO I WYŁĄCZNIE silne ataki ? Np. grając z lekką zbroją nie używałem ciężkich ataków w ogóle. 

Nagradzam plusami za pomoc. ;)

Opublikowano

Jak dla mnie takie gadanie czy ciężkie ataki czy lekkie to szukanie dziury w całym. Wiadomo że ciężki pancerz zwalnia regeneracje znaków, więc używanie wtedy quen raczej nie wchodzi w grę, dlatego trzeba trochę ogarniać uniki. Ale tylko trochę, bo jak popełnisz błąd, to niewiele stracisz, bo masz ciężki pancerz.

Po prostu wszystko opiera się na regeneracji znaków, i do tego dostosowujesz grę. 

Opublikowano

Jak dla mnie jest to bez różnicy, ale zależy od przeciwnika. Jakichś dużych przeciwników można łatwo unikać i atakować ciężkimi ciosami żeby szybciej ich pokonać. Zwinnych bijesz lekkimi. A co do ludzi to jak kto lubi. Z jednej strony można cały czas lekkimi, ale trzeba uważać żeby nie kontrowali, a z drugiej można robić uniki i masakrować ciężkimi. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...