Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z serwerem Hamachi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z serwerem przez hamachi. Kiedy wraz z kolegą wbijam na serwer on widzi mnie, ale u niego się nie ruszam, a ja widze jak on się rusza. Kiedy go zabiję to on mówi, że nadal żyję, a kiedy wyjdzie i wejdzie na serwer nie może się zespawnować. Próbowaliśmy przez Lan jak i normalny serwer. O co chodzi ? Wiem, że to trochę pogmatwane, ale jak próbujemy grać na modpacku to nie da się wejść na serwer gdyż pisze "Połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez nieznanego hosta" Proszę o pomoc w razie czego wyjaśnię dokładnie.

Opublikowano

Macie powyłączane zapory firewalle antywirusy? Internet nie jest wood? :D

Jeżeli pomogłem, daj + Ciebie nic nie kosztuje Mi znaczy wiele.

Zachęcam do podsyłania pomysłów na film jako poradniki na YouTube

Opublikowano

kup dedyka, tak naprawisz to najszybciej. 

lub podaj więcej szczegółów, screeny, logi, status komputera + antyvira + zapory.

oba komputery muszą być online, port serwera mc 25565, w polu ip zostaw puste, włącz serwer, zaloguj się przez ip z hamachi. powinno wszystko działać możliwe że masz włączone dwa serwery, wbij w menadżer zadań killnij wszystkie procesy java i javaw, odpal serwer. wszystko powinno działać.

edit

"osobny" serwer lepszy.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Zapory wyłączone, ale antywirusy dalej działają. Kiedyś nie było tego problemu i działało z włączonym antywirusem. Internet mamy od tego samego dostawcy i może nie jest najlepszy ale do gry w kilka osób wystarczał.

Łatwo powiedzieć wykup serwer. Mi chodzi o grę na ponad 100 modach więc za taki serwer trzeba płacić :/

Lepiej jak jest serwer osobny czy przez LAN ?

Opublikowano

Jakiego antywirusa używacie? Najlepiej go wyłączyć i sprawdź, jak nie będzie działać, będziemy dalej szukać dziury w ścianie

@Koxin Serwer lan - połączenie bezpośrednie lub pośrednio przez router/modem czyli masz podłączone dwa kompy przez jeden router. I oczywiście lan :)

Jeżeli pomogłem, daj + Ciebie nic nie kosztuje Mi znaczy wiele.

Zachęcam do podsyłania pomysłów na film jako poradniki na YouTube

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...