Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Spadek wydajności po formacie

jachcehaka

Pytanie

Opublikowano

Otóż mój problem jest dość nietypowy. Około tydzień temu robiłem format na moim komputerze. Łapał zwiechy, długo się ładował więc myślałem, że to już najwyższy czas. Przed formatem w CS:GO miałem około 200 fpsów. Natomiast po formacie, po wgraniu wszystkich sterów i na identycznych ustawieniach graficznych osiągi w CSie to 100-120 fpsów. Sam nie wiem co jest nie tak, jak to możliwe, że format spowodował taki spadek. Jeżeli ktoś zna rozwiązanie problemu proszę o pomoc.

Specyfikacja

i7 4700MQ
AMD R7 M265
4GB RAM
Win 8.1

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pobierz sobie Driver Easy :) mi to pomgło po formacie wszystkie stery na kompie pobrało i zainstalowało

Opublikowano

Widocznie nie wszystkie sterowniki są zainstalowane, windows update powinno je w sumie pościągać ale to standardowe.

Nie problem sobie nowsze poszukać na stronie producenta i zainstalować albo ich nie instalować z powodu zbyt niskiej wersji w stosunku do windosowych.   

Zresztą Windows jako system dostraja się z czasem im więcej się go używa i nie pieprzy ustawień bezsensownymi tweakami czy nawet czyszczeniem systemu programami. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...