Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niski download

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od wczoraj mam problem z internetem.

Mianowicie mój internet ma bardzo słaby download chodzi o to,że jego prędkość pobierania wynosi około 500 kb/s spada nawet do 20 kb/s 

a na speedtescie ten download jest ogromny.Dodam,że nigdy nie miałem takiego jak na speedtescie zawsze było koło 1mb/s do 1.5mb/s

Jakieś pomysły co może być powodem ? Restartowałem router nie raz być może jest to chwilowa awaria dostawcy dodam,że mieszkam na wsi i ciężko tu o lepszy internet.

Lub czy może być to wina dostawcy ? 

post-789780-0-23613000-1436985294_thumb.jpg

Opublikowano

To rusz się i zadzwoń do operatora, nie masz stałego łącza to raczej nie jest problem tylko codzienność na łączu komórkowym 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Może pobierasz z jakichś hostingów plików, które mocno ograniczają transfer?

Opublikowano

Może pobierasz z jakichś hostingów plików, które mocno ograniczają transfer?

Probowalem na kazdym hostingu,wszedzie taki sam.

Opublikowano

To jest radiówka, więc takie wyboje zawsze będą, bo to zależy od zasięgu, od obciążenia stacji nadawczej, a może masz nałożony jakiś limit i go wykorzystałeś?

Opublikowano

To jest radiówka, więc takie wyboje zawsze będą, bo to zależy od zasięgu, od obciążenia stacji nadawczej, a może masz nałożony jakiś limit i go wykorzystałeś?

Z tego co wiem to jest mobilny internet,limitu nie wykorzysta Łem.

Opublikowano

Z tego co wiem to jest mobilny internet,limitu nie wykorzysta Łem.

Mobilny internet = radiówka

Opublikowano

Mobilny internet = radiówka

Napisałem do dostawcy,czy to ich wina.

Jeżeli nie to także napisałem co zrobić.

Ps.Czy wie ktoś może czy Netia,Vectra lub jakieś inni podobni operatorzy są wstanie założyć internet na wsi ? (Wielkopolska) 

Opublikowano

Jak się spytasz to się dowiesz sam. 

Opublikowano

Jak się spytasz to się dowiesz sam. 

Wolał bym się najpierw dowiedzieć mniej więcej jaki operator zakłada internet na wsi,nie będę dzwonił do każdego operatora i się pytał czy założy mi internet :) 

Opublikowano

Właśnie że będziesz sobie sam dzwonił a nie strzelał fochami bo nikt nie będzie się produkował i sprawdzał  bez sensu by się potem okazało że nie ma ta tego operatora.

Twoja miejscowość twój problem dowiedzieć się jaki dostawca działa w tym regionie i czy w ogóle podłączy. 

Opublikowano

Właśnie że będziesz sobie sam dzwonił a nie strzelał fochami bo nikt nie będzie się produkował i sprawdzał  bez sensu by się potem okazało że nie ma ta tego operatora.

Twoja miejscowość twój problem dowiedzieć się jaki dostawca działa w tym regionie i czy w ogóle podłączy. 

Groźnie. 

Opublikowano

Wejdź najpierw na wszystkie strony typu netia/orange (tylko większych) i tam sprawdź zasięg bo może się okazać że możesz od nich wziąść internet.

Jak nikt nie ma to możesz tylko zadzwonić do moim zdaniem orange/netii bo najprawdopodobniej tylko oni by się zgodzili. O Vectrze nie masz co marzyć , mieszkam w 15 tyś mieście i tutaj nie ma szans na taki internet..

tumblr_n0ma3n8fLx1smbf1ao1_400.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...