Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Orange cybertarcza

Arkmage

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przed chwilą włączyła mi się cybertarcza orange, poinformowała mnie że moje urządzenie może próbować się skontaktować z serwerami dns cyberprzestępców(...).

Ściągnałem ich program do usuwania badziewia z systemu, nic nie wykrył, antywir również nie, ale cybertarcza włączyła się jeszcze raz (zdenerwowany zignorowałem ją), czy powinienem się w tej sytuacji bać?

Opublikowano

­Ta Cybertarcza to gniot.  Już prędzej darmowy avast Ci coś wykryje porządnie niż ona

Tak naprawdę najlepszym antywirusem jest zdrowy rozsądek i trochę rozumu. Nie ma co zaśmiecać sobie komputera darmowym gównem. Jak już koniecznie ktoś chce antywirusa, to raczej tylko te płatne.

Tak myślę, więc jak coś, to nie hejtujcie, pls. xD

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Niewiele jest rzetelnych informacji na temat tego "cudu technologicznego" zwanego cybertarczą, oraz jej działania/możliwości, więc nie wiem, czy można poważnie traktować te ostrzeżenia. Prawdopodobnie nic się nie dzieje.

Jeśli jednak zauważyłeś coś podejrzanego, możesz wrzucić logi FRST i zerknę, czy nie ma badziewia.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...