Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy taki serwer wypali?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, właśnie niedawno zacząłem tworzyć nową edycję mojego serwera.

Bedzie to serwer typu RPG Survival z 30 slotami (na start) na wersji 1.7.5

Na początku dostajesz 3 serca i co 3 lvl dostajesz kolejne, mozesz miec takie 2 paski.

Szmaragdy będa służyć jako waluta na serwerze, będzie nimi można handlować z wiesniakami (za sklepy będzie służył plugin ShopKeepers) a także wpłacać je do banku.

Na serwerze będzie można założyć gildie (factions) koszt zalozenia to 100 szmaragdow.

Na mapie będą rozstawione dungeony w których będzie można znaleźć różne rzeczy lub przedmioty specjalne np. "Miecz najemnika"

Na serwerze będą też pluginy jak naprzykład: Trade, Citizens, CustomEnchantments, ScoreboardStats.

Będzie także drop z mobów oraz questy.

Czy na takim serwerze chętnie zagrasz?

Opublikowano

RPG -  gra towarzyska oparta na narracji, w której gracze (od jednego do kilku) wcielają się w role fikcyjnych postaci.

Także to co Ty oferujesz nie będzie serwerem RPG, a jego namiastką, RPG ma rozbudowaną fabułę, której u Ciebie w ogóle nie ma. Prościej powiedzieć, że to survival z elementami obecnych gier mmorpg. Pierwszym problemem według mnie jest ograniczenie się do jednej wersji 1.7.5. Według mnie o wiele lepiej byłoby, gdyby serwer był 1.7.x bo przyciągnie on więcej graczy, a najlepszą wersją dla takiego trybu jest 1.8, które umożliwia tworzenia własnych tekstur 3D narzędzi, roślin, drabinek, itd. Problemem jest również system serduszek. Nowy gracz będzie łatwym celem dla tych, którzy już grali co może zniechęcić do gry. W przypadku takiego serwera jednym z ważniejszych czynników jest mapa, a raczej jej zabudowa. 

Jeżeli mam być szczery nie wróże dobrej przyszłości serwerowi nie ze względu na to co oferuje, a graczy, którzy nie grają przede wszystkim na kopiach serwera ze zmienioną nazwą.

Co by nie było z chęcią zobaczę co zostanie zrealizowane z przedstawionych tutaj pomysłów.

Opublikowano

Pomysł wydaje się ciekawy. Oby serwer był wykonany na poziomie - myślę, ze wtedy zdobędziesz graczy.

Wprowadzisz jakieś usługi premium, np. VIP?

Opublikowano

Pomysł wydaje się ciekawy. Oby serwer był wykonany na poziomie - myślę, ze wtedy zdobędziesz graczy.

Wprowadzisz jakieś usługi premium, np. VIP?

Usługi premium będą, w Item shopie będą się znajdować takie rzeczy jak: Ranga Vip, Szmaragdy, XP oraz Pakiety.

Vip na serwerze będzie miał dostęp do Petów, efektów trails, Strefy Vip, bonusów, zestawów.

Będzie miał także dostęp do rang prestiż jak np. Szlachta, Weteran które będą dawały nowe możliwości i przywileje.

Zamierzam także dodać nowy crafting, będzie można wytworzyć takie rzeczy jak: Liny z hakiem i Tomahawki.

Opublikowano

Po pierwsze to nie jest RPG. 

Po drugie zrób na 1.8.x

Po trzecie myślę że serwer się przyjmie

@1361622928-U485574.pngPolishDesigner

Myślisz że on jest jednym z tych psychowłaścicieli 9 latków którzy piszą a mało robią? Może ale nie osądzaj dopóki serwera nie ma.

r9wfFzB.png

Opublikowano

Człowieku ty się nie pytaj czy serwer wypali bo to wszystko zależy wyłącznie od Ciebie. Mianowicie dopracuj wszystko, i stwórz porządną prezentację. Tak tydzień lub dwa przed startem opublikuj ją i stwórz hype wokół serwera. Potem dbaj o graczy, organizuj eventy i reklamuj się na różnych forach, nawet jeśli jeden gracz wbije z jakiegoś to jest to sukces.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...