Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką linię mainować

Gość Zarhid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaka linie mainować? Zastanawiam się nad midem albo junglą. Chce miec najwiekszy impact na gre i móc solo wycarrować. Zauwazylem, ze w kr/na/euw wiekszosc chall to midlanerzy i przy tym osiagaja najwieksze win ratio. Co byscie polecicli?

Opublikowano

Ogarnij sobie jugnle, przykładowo: lee sin, vi 

Te postacie sporo robią i mają dosyć dobre ganki :) 

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Opublikowano

a co robia wiecej i bardziej uzytecznego niz midlanerzy?

Opublikowano

Gangi na kazdej lini

a co robia wiecej i bardziej uzytecznego niz midlanerzy?

Milunia ! życiem Kubi Producentem

Opublikowano

­Mainuj to co Ci sprawia przyjemność, ja wybrałabym jungle na Twoim miejscu, ma spory wpływ w grze, jungler jest ważną postacią w grze, będziesz mógł iść i pomóc na każdej linii, zawsze jakiś kill wtedy wejdzie. ;)

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Powiem Ci tak... Mid był dobry do carrowania w sezonie 3/4. Teraz po zmianie w dżungli,

jungler ma najwiekszy wplyw na gre... pomysl tylko grasz na midzie taka Le Blanc, wygrales linie,

masz 40+ farmy wiecej od przeiwnika i staty 2/0, w tym czasie Twoja druzyna stracila 2 drake 

i blue, przez to ze wasz jungler nie do konca sobie radzi. W ten sposob cala druzyna traci przewage,

mimo tego ze Ty wygrasz linie, to przegrasz gre, bo przeciwnik z mida dostanie blue, zacznie Cie harrasowac,

po krotkim czasie bedziesz mial do wybrou zostac na linii i zachowaywac przewage, lub wracac co chwile do bazy.

Jesli zostaniesz to wpadnie przeiwny jungler pod turreta i masz juz 2/1, zrobi tak 3 razy i przegrywasz linie. 

Rowniez jesli przeciwnik grajacy w dzungli ma ta pozycje wymainowana i potrafi robic rozne trudne mechanicznie 

sztuczki to potrafi w duzym stopniu ograniczyc Twoj wklad w gre, poniewaz taki Lee zlapie Cie na Q i juz nie zyjesz,

Insec itd... Lub taka Vi, ult, Q i tez Cie nie ma....

W tej chwili najbardziej oplaca sie grac w dzungli.

(wszystko co napisalem to moje zdanie, ktore moze sie roznic od zdania innych, wiec prosze bez hejtow).

@Edit 

1000 Postow, GG WP

­Keelah se'lai

Opublikowano

Powiem Ci tak... Mid był dobry do carrowania w sezonie 3/4. Teraz po zmianie w dżungli,

jungler ma najwiekszy wplyw na gre... pomysl tylko grasz na midzie taka Le Blanc, wygrales linie,

masz 40+ farmy wiecej od przeiwnika i staty 2/0, w tym czasie Twoja druzyna stracila 2 drake 

i blue, przez to ze wasz jungler nie do konca sobie radzi. W ten sposob cala druzyna traci przewage,

mimo tego ze Ty wygrasz linie, to przegrasz gre, bo przeciwnik z mida dostanie blue, zacznie Cie harrasowac,

po krotkim czasie bedziesz mial do wybrou zostac na linii i zachowaywac przewage, lub wracac co chwile do bazy.

Jesli zostaniesz to wpadnie przeiwny jungler pod turreta i masz juz 2/1, zrobi tak 3 razy i przegrywasz linie. 

Rowniez jesli przeciwnik grajacy w dzungli ma ta pozycje wymainowana i potrafi robic rozne trudne mechanicznie 

sztuczki to potrafi w duzym stopniu ograniczyc Twoj wklad w gre, poniewaz taki Lee zlapie Cie na Q i juz nie zyjesz,

Insec itd... Lub taka Vi, ult, Q i tez Cie nie ma....

W tej chwili najbardziej oplaca sie grac w dzungli.

(wszystko co napisalem to moje zdanie, ktore moze sie roznic od zdania innych, wiec prosze bez hejtow).

@Edit 

1000 Postow, GG WP

A mowisz o tym nowym itemie pod as? Bo ja wole grac chyba tankami typu gragas/rek/ no i ap nidalee

Opublikowano

A ja serdecznie polecam Ci wymainować sobie adc. Jak dla mnie najlepsza opcja ze wszystkich możliwych, jak wyćwiczysz sobie pewne nawyki będąc adc to nie będziesz miał najmniejszych problemów żeby carnąć grę.

Opublikowano

Adc w tej mecie odpada ze względu na te smity.

Z mida masz najłatwiejszy roam, więc z jakąś dobrą w miare mobilną postacią możesz podbijać na tego bota czy topa i łapać feeda.

A jeśli dobrze ogarniasz campy i ganki to polecam zdecydowanie jungle.

Opublikowano

Na Twoim miejscu bardziej bym się wyćwiczył w graniu na midzie, bo tam największy refleks jest wymagany, potem jeśli zepchną Cię ewentualnie na inną linię, na przykład bota, to i tak będziesz mógł wykorzystywać umiejętności zdobyte podczas gry na midzie, a last hitowanie będzie dla Ciebie łatwiejsze o ile wcześniej zbierałeś last hity z auto attacków postaciami takie jak Vladimir.

Opublikowano

A mowisz o tym nowym itemie pod as? Bo ja wole grac chyba tankami typu gragas/rek/ no i ap nidalee

Nie, chodziło mi ogólnie o sens gry w dżungli.

Sam grałem cały sezon 3 i 4 na midzie, ale teraz widzę, że 

dżungla ma najwięcej roboty...

­

­Keelah se'lai

Opublikowano

A ja serdecznie polecam Ci wymainować sobie adc. Jak dla mnie najlepsza opcja ze wszystkich możliwych, jak wyćwiczysz sobie pewne nawyki będąc adc to nie będziesz miał najmniejszych problemów żeby carnąć grę.

ADC to teraz najbardziej gówniana rola z wszystkich Kappa

­

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...