Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skyrim - wybór klasy

TheFazer113

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ! Sciągam właśnie ponownie Skyrim'a i zastanawiam się nad wyborem klasy :). Grałem do tej pory łucznikiem i było świetenie, lecz chcę spróbować też czegoś innego. Magiem również próbowałem, lecz to było po prostu nudne dla mnie :/. Zastanawiam się też czy nie zainstalować jakichś modyfikacji (nigdy nie próbowałem jeszcze tego i nie wiem jak to by wyszło), jest sens to robić ? Nie chodzi mi o mody graficzne itp., bo raczej mi komputerek nie pozwoli ale takie na dodatkowe questy, bronie itp.

Opublikowano

Wszystko zależy czym chcesz grać. Jest forum o klasach, ale jako kidmoderator nie mogę sobie pozwolić na wysyłanie linków, ale mogę Cie poinstruować na miejscu.

Więc - wojownik, mag czy coś w rodzaju złodzieja? Wybierz coś z tego to coś polecę. 

A co do modów:

• Fight Against the Thalmor
  • The Wheels of Lull 
  • The Gray Cowl of Nocturnal
  • Undeath
  • Maids II Deception
  • Moon and Star
  • The Oblivion Realms
  • The Fifth Gate

A coś z broni itd (bardzo ogólnie):

• Lore Weapons Expansion
  • Immersive Armors
  • Sword of the Ancient Tongues
  • Skycutter
  • Ygrane
  • Sword of The Seeker
  • Scoped Bows
Opublikowano

Jeśli chodzi o złodzieja, to raczej najlepszy będzie albo rogue albo assassin. Z tego polecam nightblade'a, lekka zbroja, magia i sztylet/miecz, rozwijasz się dużo w skradanie.

A co do wojownika, to masz duże pole manewru. Do wyboru jest juggernaut (101% tank), knight (rycerz), warrior (zwykły wojownik), monk (rozwala na pięści) lub crusader (paladyn itd.). Każda z tych opcji rozdrabnia się na mniejsze. 

Opublikowano

Pewnie i tak wybiorę rogua lub assasina, lecz chciałym przejrzeć te klasy bardziej szczegółowo. Gdzie mogę o tym poczytać ? Na mpcforum nie widzę tego :/

Opublikowano

Warto było by dodać że jeśli chcesz modować Skryima to nie używaj steam workshopa tylko Nexus mod managera.

Opublikowano

Pan wyżej ma świętą racje, workshop dla Skyrima to kaszanka.

Na mpcforum tych klas nie ma, tylko na innym forum, więc linków dawać nie mogę. 

No dobra, przesadzam, to na dłuższą metę nie jest forum, tutaj masz spis klas.

Osobiście polecam rogue, bo jest łatwiejszy.

Opublikowano

Teoretycznie gra archetypicznym wojownikiem jest najprostsza. Wystarczy jednak ustawić poziom trudności na Legendarny i walka od razu nabiera rumieńców. Często trzeba oceniać sytuację i kombinować w trakcie starć. Szczególnie z kilkoma wysokopoziomowymi oponentami na raz. Dodatkowo polecam ściągnąć kilka modów podrasowujących mechanikę walki i zwiększających SI przeciwników a na pewno nie będzie nudno.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Zabójcą się ciekawie gra (sztylety). Trzeba więcej się skradać itd. Wojownik to też frajda bo dużo starcia bezpośredniego :D

Tchórz umiera po stokroć razy, a bohater tylko raz. - J.R.R. Tolkien

kunoha.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...