Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Mysql Pliki Serwerowe Suicide'Go

Rekomendowane odpowiedzi

Pasjonat
Opublikowano

Witam! Dzisiaj, postanowiłem zrobić serwer na plikach SuicideRLZ! Lecz jest dziwny problem, otóż robię wszystko bardzo dobrze! nawet mi pomagał kolega z klasy, który już ma serw na tych plikach, ale nic nie zdziłaliśmy!

2003. Can't connect to mysql server on '5.xxx.xxx.100' (10060) - wyskakuje mi taki problem ( xxx - to moje IP, nie podaje.. żeby nie wbijali do sieci)

Gdy wszystko robię, serwer włączony wszystko dobrze podaję, w navicacie wyskakuje mi taki problem! robiłem konto mysql -u root itp. i wszystko było dobrze, nie było errorów itp! więc.. nie mam pojęcia, czemu mi tak wyskakuje! jeżeli mi ktoś pomoże, będę wdzięczny

Musiałem niestety zrobić temat nowy, bo stary został zamknięty za brak PREFIX'u ;( omg

" ... Czekając na cud każdy błądzi, dochodząc do dnia w którym bóg nas osądzi... "

Opublikowano

A weź spróbuj odblokowac port 3306 bo też miałem taki problem .. Ale odblokowałem i juz działa . :P

8395480.jpg

858900.png

Pozycja 7980 ;D Jest czym się chwalić .

Opublikowano

Sam Sui wam Pomorze Może.Z mojej Strony jeśli grzebałeś w ustawieniach tzn Robileś nowego Użytkownika to ci nie Lognie Z tego bo ja tak miałem :D

sygna3b.png
Opublikowano

Po zalogowaniu się we FreeBSD wpisujemy komendę:

mysql -u root

Teraz Tworzymy konto root i hasło do MySql. Wpisujemy:

CREATE USER 'root'@'%' IDENTIFIED BY 'Tutaj_wpisujecie_wymyslone_przez_was_hasło';

Teraz nadamy użytkownikowi root BARDZO ważne przywileje. Wpisujemy:

GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'root'@'%' WITH GRANT OPTION;

I odblokuj port 3306 i powino działać .

8395480.jpg

858900.png

Pozycja 7980 ;D Jest czym się chwalić .

Pasjonat
Opublikowano

@DjFater Chodzi Ci o to hasło, które chce stworzyć w BSD? jeżeli tak to tak ! :D

@xSaSux - Coś nie działa twój sposób, bo gdy chce oblokować port 3306 w portamapie oczywiście, jest czerwona kropka.. czyli że nie ma takiego portu :)

@Kref095 Pisałem do Sui'ego, ale on nic nie chce mi pomóc.. tylko zamknął mój temat.. ;(

" ... Czekając na cud każdy błądzi, dochodząc do dnia w którym bóg nas osądzi... "

Opublikowano

aby zalogować sie do mysql na sui trzeba passów ID: sui hasło: amzarab88 mam nadzieje że pomogłem:)

Jeżeli komuś pomogłem to proszę o plusa:)

Pasjonat
Opublikowano

jp999999999 poczekaj ^^ zaraz to sprawdzę :D

@EDIT Niestety, to również nie działa :(

Opublikowano

Może nie nawiązuje do tematu, ale nie odblokowuj 3306, serwery najczęściej są "hackowane" bo jakiś noob pisze do GA "hej! pustynia mi nie działa. masz odblokowany port 3306? Tobie zadziała, bo jesteś ga, ale mógłbyś odbugowac ją dla graczy?" "ok, port on, działa?" "tak wielkie dzięki :)" i teraz wystarczy mieć nadzieję, że hasło to 123456, 12345, metin, metin2, mt2, nazwa serwera albo imie GA. Jeśli hostujesz serwer z tego samego komputera, z którego łączysz sie z bazą pod ip z .100, nie powinieneś mieć problemów z portami :) Tak samo port 22, dzięki któremu można wbić do FTP.

@TOPIC Sprawdź sysinstall xD Bardzo częsty problem, ludziom się wydaje, że jak skonfigurowali go i było dobrze to nic się tam nie może zmienić, a tu wystarczy wyłączyć źle serva i wszystko się cofa :)

Pasjonat
Opublikowano

Ja dobrze wyłączam serwer, a poza tym to nikt na tym servie jeszcze nie grał! Nawet JA ! bo musze do Navicata się dostać :D aby konto zrobić.. więc.. :) nikt mi jeszcze nie pomógł :/

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mam rozwiązanie jak zalogujesz się FreeBsd wpisz po kolei

mysql -u root

CREATE USER 'sui'@'%' IDENTIFIED BY 'amzarab88';

GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'sui'@'%' WITH GRANT OPTION;

Później w Navicat logujesz sie tak

Connection name wpisujesz np mt2

Ip adress ip z hamachi z końcówka .100

port zostawiasz

user name sui

hasło amzarab88

dajesz ok i wszystko powinno działać

Proszę o 5 i +

Opublikowano

z tego błędu wynika ze

2003. Can't connect to mysql server on '5.xxx.xxx.100' (10060)
taka baza nie istnieje... coś źle zrobiłeś

@kamilos5671

PATRZ KIEDY TO BYŁO NAPISANE ... NIE ODKOPUJ STARYCH TEMATÓW

Jeśli pomogłem to proszę o łapkę  w dół.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...