Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Płyta glowna, procesor i pamiec ram do 900zl

er007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Padla mi w komputerze plyta glowna, a z racji tego ze to byla plyta ktora obslugiwala podstawke am2 stwierdzilem ze czas zmodernizowac mojego blaszaka.

Zrobilem sobie taki zestaw (sam)

Procesor:Intel Core i3-4170, 3.70GHz, 3MB, LGA1150, 22nm, 54W, VGA, BOX (BX80646I34170)

Plyta glowna:MSI H81M-P33, H81, DualDDR3-1600, SATA3, DVI, mATX (H81M-P33)

Pamiec ram:HyperX FURY DDR3 8GB 1600MHz CL10 (HX316C10FB/8)

Reszta komputera

Zasilacz: 700w niestety marki nie jestem w stanie sprawdzic bo komputer stoi w serwisie.

Karta graficzna: gainward gtx 550ti

Dyska twardy: WD 500gb

Mam budzet do 900zl

Czy ten zestaw miakby prawo dzialac i czy na tym zestawie pogralbym w nowsze gry ?

Oczywiscie jestem swiadomy ze gtx550ti nie jest demonem ale w prxyszlosci jak hajs nazbbieram bese przymierzel sie do gtx 960.

Jestem otwarty na wasze propozycje ^^

Z gory dziekuje za pomoc.

Edit

Czy jest jaks roznica wydajnosci miedzy 1 koscia pamieci ram 8gb, a 2 kosciami po 4gb?

Opublikowano

Przydałaby się marka twojego zasilacza, bo 700W w rzeczywistości może być 500W z niestabilnymi napięciami.

Zmień ram na CL9

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Przydałaby się marka twojego zasilacza, bo 700W w rzeczywistości może być 500W z niestabilnymi napięciami.

Zmień ram na CL9

To jest nowy zasilacz, kupiony i wymieniony z tydzien moze dwa temu. Ten zasilacz moze chodzil z 1-2h. Zostal wymieniony dlatego ze oddalem komputer do serwisu bo sie zawieszal. Powiedzieli ze to zasilacz i wymienili go, a pozniej oddalem komputer gdzie indziej i okazalo sie ze padla plyta glowna.

Co do ramu to ma byc taka sama marka, rodzaj tylko z cl9? Czy zupelnie inny ram ?

Edit

www.morele.net/pamiec-hyperx-savage-8gb-1600mhz-ddr3-cl9-hx316c9sr-8-661435/

Taki ram bedzie dobry ?

Opublikowano

Jak wróci ze serwisu, to sprawdz go, to że nowy i mało używany nie oznacza wcale, że dobry, ile za niego dałeś? Co do wydajności tych kostek ram, kilka procent to podobno daje, ale moim zdaniem opyla się to tylko przy zintegrowanych grafikach, inaczej szkoda slotu. Nic nie zmieniaj, bardzo fajną i3 wybrałeś. :)

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Jak wróci ze serwisu, to sprawdz go, to że nowy i mało używany nie oznacza wcale, że dobry, ile za niego dałeś? Co do wydajności tych kostek ram, kilka procent to podobno daje, ale moim zdaniem opyla się to tylko przy zintegrowanych grafikach, inaczej szkoda slotu. Nic nie zmieniaj, bardzo fajną i3 wybrałeś. :)

160zl.

Raczej nie licze na to ze z ta i3 i gtx 550ti pogram sobie w wiedzmina 3 , czy dying light, ale przypuszczam ze zauwaze wzrost wydajnosci w skyrmie czy lol`u :P

Opublikowano

www.morele.net/zasilacz-i-box-cube-atx-700w-zic700w12cmfa-627653/

Na 90% taki mam zasilacz.

Opublikowano

Średni ten zasilacz, jak będziesz wymieniał te karte graficzną to zasilacz też lepiej weź inny, przepłaciłeś w sumie, bo za tyle masz już markowe zasilacze. 

BTW: na 550ti dasz rade pograć w wiedzmina 3, ale blokada na 30fps (nie będzie też mega stałych) low i tak rozdzielczość 720p :) Dying light też ruszy, oczywiście nie na wysokich w full hd, ale będzie dobrze chodził.

Opublikowano

Troche lipa z tym zasilaczem, ale da rade powiedzmy przez jakis czas?

W ogole o co chodzi z ta czarna lista ?

Powinienem jak najszybciej wymienic ten zasilacz czy jak?

Bo troche bez sensu wymienic nowy zasilacz :/

Opublikowano

Jest sens, póki nie zmienisz grafiki możesz na takim jechać od biedy, bo jeśli go obciążysz za bardzo możesz mieć fajerwerki, o to w tym chodzi, a on też nie ma 700W tak na prawde :/  max tdp twojego sprzetu teraz to bedzie 350W (czyli aktualnie dobrze jakbyś miał te 400W), używany dobry zasilacz to koszt ok 80zł, nowy taki na lata - 150zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...