Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mysql lastivia s2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robię serwer na plikach lastivi s2, zainstalowałem mysql i mam pytanie jak to jest z mysql? Bo wziąłem od terenza, wpisuję normalnie ip vps, login root i haslo metineth/123456 i mam blad 2003 cannot... cos takiego, jak to naprawic by sie laczyc normalnie z mysql?

Opublikowano

Błąd 2003 wskazuje w większości na brak zezwolenia na korzystanie z portu 3306 (np zablokowany w ipfw) lub serwer mysql wgl nie jest włączony.

Opublikowano

Błąd 2003 wskazuje w większości na brak zezwolenia na korzystanie z portu 3306 (np zablokowany w ipfw) lub serwer mysql wgl nie jest włączony.

Być może nie poprawnie instaluję lub nie "włączam", jak go włączyć?

Opublikowano

Weź pliki user z innych plików wklej je i będziesz miał hasło takie jak było w tamtch plkach 

Opublikowano

Weź pliki user z innych plików wklej je i będziesz miał hasło takie jak było w tamtch plkach 

Ok ktoś mi o tym pisał i tak zrobię, dzięki

# A gdy uruchamiam serwer to brakuje jakichś libów właśnie, widziałem je na mpc, wystarczy, że je wkleje do /usr/lib i będzie odpalał normalnie?

Opublikowano

Ok ktoś mi o tym pisał i tak zrobię, dzięki

# A gdy uruchamiam serwer to brakuje jakichś libów właśnie, widziałem je na mpc, wystarczy, że je wkleje do /usr/lib i będzie odpalał normalnie?

tak..  xD

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

Mam teraz problem z mysql... 

wpisuję to:

cd /usr/ports/databases

cd mysql55-server

make WITH_XCHARSET=all install

No i coś się instalowało, poźniej niby mysql(nie client), i ciągle jakieś dziwne "programy" się instalują, a client mysql nie widzę, ma ktoś link do clienta mysql by "ręcznie" go zainstalować, czy po tych "programach", które się teraz instalują, nadejdzie client mysql?

Opublikowano

Po prostu instalują się rzeczy wymagane do działania bądz instalacji sql. Spokojnie, najpierw poleci serwer, potem client.

Opublikowano

Po prostu instalują się rzeczy wymagane do działania bądz instalacji sql. Spokojnie, najpierw poleci serwer, potem client.

Czyli najpierw mam instalować te rzeczy które ciągle idą?(co pare minut niebieski ekran, enter.. np. curl, python, perl...) ?

Opublikowano

Ma ktoś czystą tabelę Mysql jakąś dobrą?

@Edit: Dobra, z terenzo wziąłem 

@Edit2: Działa mi jedynie chyba postać wojowniczka, gdy robię postać, to niby zakłada, a nie ma jej, gdy wchodzę na inne postacie, to loga mnie do okna logowania, o co chodzi? To zależy od bazy, czy coś innego się zjebało?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...