Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ethernet czy internet bezprzewodowy ?

aresorek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To zależy 

Sprzęt:

Procesor: Intel Core i5-6600K 3.5Ghz/Pamięć: Corsair DDR4 Vengeance LPX  1x8GB 2400MHz CL14/Płyta główna: Gigabyte GA-Z170-GAMING K3/Karta Graficzna: -------/Dysk: SSD Crucial MX300 275GB/Chłodzenie: SilentiumPC Grandis 2 XE1436/Zasilacz: Corsair VS550/Obudowa: SilentiumPC Gladius M35

Opublikowano

Wifi dla urządzeń przenośnych, kabel do komputera. Wiadome też, że na kablu osiągniesz większą przepustowość łącza i niższy ping niż na Wifi.

Opublikowano

A dlaczego ma być lepsze przewodowe ?  Ogranicza sie kablem możliwość przeniesienia sprzętu. 

Nie ma znaczenia jak jest podłączony sprzęt i nie ma żadnej różnicy w przepustowości jeśli posiada się dobry router a nie byle co z biedronki za 50 zł 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Do zamknięcia :D

Zawsze miałem Wifi i :

1) Pobierało mi często poniżej 1 MB/s a max do 2 MB/s

2) BARDZO często się rozłączało (praktycznie co 1 minute)

3) Ping 40

Mam od wczoraj kabel i zmiany to:

1) Przed chwilą dla sprawdzenia pobrałem grę ze steama i wyniki to- Najwolniejsza prędkość to 3 MB/s a maksymalnie ile pobierało to aż 7 MB/s (gra ważyła 10 GB)

2) Od podłączenia kabla do teraz ani razu się nie rozłączył

3) Na speed test był ping 6 a w League of Legends mam tylko 20

Mam internet z Inea

Więc zmiany duże i na dobre wyszło :D

Opublikowano

Jak napisałem, masz mierny router zwykle takie dają ISP przy podłączeniu więc to nie problem typu łącza tylko sprzętu miernej jakości 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jak napisałem, masz mierny router zwykle takie dają ISP przy podłączeniu więc to nie problem typu łącza tylko sprzętu miernej jakości 

Może i racja, nie znam się. ale ważne ze teraz działa jak należy :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...