Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak działa trade brokera?

Wittano502

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym się dowiedzieć jak działa trade broker. Wiem tylko tyle że to jest coś w rodzaju aukcji na skale srewerową, ale chciałbym się dowiedzieć więcej. Chciałbym wiedzieć...

1. Jak wystawiać itemy na sprzedasz?

2. Jak sprawdzać aktualną cenę itemu( bo ponoć coś takiego jest)?

3. Gdzie otrzymuje itemy po kupieniu( bo jak kupywałem jakiś item to nie wiedziałem gdzie one jest)?

Wszystkie odpowiedzi mile widziane.

Opublikowano

1. Włączasz Trade Brokera, (tutaj nie pamiętam czy musisz włączyć zakładkę "Your listings") przeciągasz item z ekwipunku na okienko od NPC.

2. U Trade Brokera masz pierwszą zakładkę "Search Item", wpisujesz nazwę itemu z prawej strony i możesz sprawdzić ile kosztuje (Kup teraz lub licytacja). Nawet jak sprzedajesz item, to Ci pokazuje najniższą? cenę, jeżeli dobrze pamiętam, jak nie, to proszę mnie poprawić, dawno nie grałam w Tera Online.

3. Zakupiony item znajduje się u NPC Trade Broker, zakładka "Brokered Purchases" - klikasz na dany item i "Collect" (dół okienka). Jeżeli sprzedasz item, to możesz odebrać pieniądze u NPC Trade Brokera w zakładce "Brokered Salers".

Opublikowano

2.[...] Nawet jak sprzedajesz item, to Ci pokazuje najniższą? cenę, jeżeli dobrze pamiętam, jak nie, to proszę mnie poprawić, dawno nie grałam w Tera Online.

Możesz sterować wyświetlaniem informacji poprzez klikanie na tytuły danych kolumn.

Po za tym w intuicyjny sposób możesz filtrować itemy "domu aukcyjnego" [u góry okna], na przykład wybrać przedział lvlowy, klasyfikcję itemka itd.

NrwUNCU.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...