Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

The Forest - czy mój komputer jest zbyt słaby?

Kavadro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, otóż chciałem sobie wczoraj pograć ze znajomym w Foresta przez steam'a, lecz mam okropne lagi w tej grze - 6/12FPSów (na singlu też). Jak ustawię na najniższa grafikę to co 5 sekund jest lag.

Za słaby komputer?:

karta graficzna - Nvidia GeForce 9800 GT

system operacyjny: Windows 7 64 bit

procesor: Intel ® Core ™2 Cuo CPU   E7600   @3.06GHz (2 CPUs), ~2.3 GHz

pamięć 4096MB RAM

Manchester United jest jak Rolling Stonesi, świetni, ale zawsze pozostaną w cieniu zespołu z Liverpoolu.

Opublikowano

Hmm...minimalne wymagania nawet nieco przekraczasz, jednak nie wiem jak wygląda sprawa z optymalizacją gry.

Spróbuj zmniejszyć rozdzielczość i przed uruchomieniem gry wyłącz wszystkie niepotrzebne aplikacje i procesy(w szczególności przeglądarkę). Do tego ustaw priorytet na wysoki.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Czyli co ja mam zrobić, heh?

Manchester United jest jak Rolling Stonesi, świetni, ale zawsze pozostaną w cieniu zespołu z Liverpoolu.

Opublikowano

Zapoznałem się nieco bardziej z grą i niestety rokowania nie są dobre.

Wszyscy narzekają na optymalizację, a gra na podanych minimalnych wymaganiach jest praktycznie niegrywalna(kilku dawało gameplay ze sprzętem podobnym i liczba fps również była bardzo niska).

Opcje masz właściwie dwie, jeśli chcesz pograć:

1. Czekać, aż twórcy coś z tym zrobią.

2. Ulepszyć sprzęt.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Czyli co ja mam zrobić, heh?

Nic z tym nie możesz zrobić, optymializacja jest totalnie zepsuta, nawet najlepsze komputery mają problem ze spadkiem fps'ów, mógłbyś troszkę pokombinować, zamknij wszystkie programy spróbuj wtedy ale nie wiem czy to coś da, jedynie co możesz to czekaj aż wyjdzie nowe patche które naprawią optymalizacje. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...