Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2 pluginy w 1? Czy zadziała połączenie kodów pluginów?

grzehe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Tak się zastanawiałem od zawsze czy jak połącze kody z 2 pluginów w 1 to czy zadziała ten 1 jako 2? :D

Opublikowano

Witam.

Tak się zastanawiałem od zawsze czy jak połącze kody z 2 pluginów w 1 to czy zadziała ten 1 jako 2? :D

Jeżeli odpowiednio go połączysz to czemu nie? Tylko pytanie PO CO? 1 plugin działałby wolniej niż 2 osobne

r9wfFzB.png

Opublikowano

Inaczej to opisze:

mam plugin nr1. i w nim kod

plugin nr2. i w nim kod

Biore wyklejam kod z pluginu nr2 i wklejam do pluginu nr1 i mam 2 pluginy w 1. I czy to zadziała?

A po to potrzebuje bo na moim hostingu max 15 pluginów można :)

Opublikowano

Inaczej to opisze:

plugin nr2. i w nim kod

Biore wyklejam kod z pluginu nr2 i wklejam do pluginu nr1 i mam 2 pluginy w 1. I czy to zadziała?

Cieżko powiedzieć czy to zadziała, bo nie wiemy o jakich pluginach mówisz.

Opublikowano

Inaczej to opisze:

plugin nr2. i w nim kod

Teoretycznie da się to zrobić ale w praktyce jest to trudne i czasochłonne + nielegalne

r9wfFzB.png

Opublikowano

Teoretycznie da się to zrobić ale w praktyce jest to trudne i czasochłonne + nielegalne

Co masz na myśli pisząc "nielegalne" czyli, że obchodzę system hostingu? :D

Opublikowano

Co masz na myśli pisząc "nielegalne" czyli, że obchodzę system hostingu? :D

Prawa autorskie, wiem że w swoich wypowiedziach często używam tego określenia ale ja jako programista nienawidzę kiedy ktoś zagląda w kod źródłowy moich pluginów, nienawidzę też kiedy ktoś je kopiuje analogicznie więc tak mają inni programiści  ;) A jak ktoś to obarczy prawami no to edytowanie jest absolutnie nielegalne ;)

W praktyce to jest tak że samo skopiowanie kodu nic Ci nie da. Bo będziesz musiał jeszcze dodać eventy i komendy do klasy głównej itd.

r9wfFzB.png

Opublikowano

Jeżeli odpowiednio go połączysz to czemu nie? Tylko pytanie PO CO? 1 plugin działałby wolniej niż 2 osobne

eeem, nie.

Jak połączysz to idiotycznie, czyli tylko skopiujesz klasy i połączysz główne, to nic się nie zmieni co do wydajności.

Jak połączysz to dobrze, to możesz to nawet znacząco zoptymalizować. (o ile pluginy mają jakieś wspólne cechy)

Zalezy od licencji, niektóre pluginy mają kompletnie otwartą licencje i nie ma problemu by je edytować i połączyć.

Osobiście na limit polecałbym dowiedzieć się jak go liczą, może wystraczy tylko stworzyć plugin, który zaladuje inne pluginy z innego folderu sam?

1438614356923701010629.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...