Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł dotyczące serwera globalnego - czy sprawdzi się?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzisiaj czytałem mój poprzedni temat o trybach i nagle przyszedł mi do głowy taki pomysł:

Można stworzyć serwer globalny, w sensie serwer anglojęzyczny ponieważ owym językiem posługuje się setki milionów osób na całym świecie więc miałby powodzenie za granicą. Wiem że w Polsce mniejsze, lecz dodatkiem byłoby tłumaczenie, jak gracz będzie chciał język Polski na serwerze to wpisze komendę /lg pl (lg od language) lub /lg en dla angielskiej wersji. Serwer tylko na 2 wersje językowe bo tylko te 2 języki mam opanowane. Ewentualnie jeszcze w języku rosyjskim. 

Co znaczy zmiana języka? Chodzi mi o zmianę języka pod komendą /help np. Czy w essentials, wiecie. I tłumaczenie na tabliczkach w 2 językach.

Pomysł wymaga dopracowania, co o tym myślicie?

Miałem kiedyś pokazowy 10 slotowy serwer gdzie przebywali węgrzy ale pomysł upadł z powodu odejścia od minecraft'a przez sponsora.

r9wfFzB.png

Opublikowano

Pomysł jest słaby, a serwer nie przebije się pomiędzy obecnymi zagranicznymi gigantami. Poza tym bez dużej reklamy w Polsce i w krajach anglojęzycznych serwer będzie świecił pustkami.  Nawet jeżeli postawiłbyś taki serwer to potrzebujesz mocnej maszyny, która to utrzyma. Kolejnym problemem byłaby komunikacja między graczami - w jakim języku miałaby się ona odbywać? Poza tym nie przedstawiłeś jaki tryb miałby być na serwerze, a to według mnie jest podstawową rzeczą przy tworzeniu serwera.

Opublikowano

Pomysł jest słaby, a serwer nie przebije się pomiędzy obecnymi zagranicznymi gigantami. Poza tym bez dużej reklamy w Polsce i w krajach anglojęzycznych serwer będzie świecił pustkami.  Nawet jeżeli postawiłbyś taki serwer to potrzebujesz mocnej maszyny, która to utrzyma. Kolejnym problemem byłaby komunikacja między graczami - w jakim języku miałaby się ona odbywać? Poza tym nie przedstawiłeś jaki tryb miałby być na serwerze, a to według mnie jest podstawową rzeczą przy tworzeniu serwera.

To tylko propozycja ;) Dzięki za Twoją opinie ;) 

Co do komunikacji to oczywiście język angielski, na podstawowym poziomie powinien znać go każdy weteran minecrafta kiedy to mc nie miał jeszcze Polskiej wersji ;) Jak ktoś nie grał albo nie zna angielskiego zawsze może zwrócić się do administracji o pomoc w przetłumaczeniu. Można byłoby wykorzystać kanały, w sensie polskojęzyczny, anglojęzyczny itd. 

Wiem że serwer miałby małą szanse na wybicie się ale kto nie próbuje nic nie zyskuje prawda ? :)

r9wfFzB.png

Opublikowano

Można zrobić osobne czaty :)

Opublikowano

Nie.

Serwer globalny nie ma prawa bytu, my Polacy jak i Anglicy posiadamy własne serwery, dziesiątki trybów itp.

"Świat nie jest taki okrutny jak Ci się wydaje"

♥ Night Raid ♥ / The Global Elite \ ♥ Night Raid ♥

Opublikowano

Owszem pomysł dobry ponieważ z tego co ja znam to tylko serwer hypixel jest Anglojezyczny. Lecz tylko dla Premium jeśli byś zrobił taki serwer zareklamował go na angielskich czeskich stronach to by było całkiem nie żle

4.png

Opublikowano

­Serwer by wypalił! Gdyby były (prawie) wszystkie tryby z Minecraft.. Na pewno musi być porządny MiniGames..

508w00.jpg  LICZĘ NA +

Piszesz coś do mnie dodaj @I'm_rudy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...