Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tasiemiec

hubertoko0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiego tasiemca zacząć oglądać?

Bleach, Fairy Tail, One Piece

Wiem, że jest temat zbiorczy, lecz ja nie szukam anime,  bo mam już 3 wybrane, a chce żebyście doradzili, które obejrzeć i dlaczego ;)

Z racji tego, że są wakacje i nie mam co robić chce tasiemca.

Oglądałem:

Naruto

Naruto Shippuuden

Death Note

High School DxD

High School DxD New

High School DxD Born

School Days

Toradora

Hellsing Ultimate

SAO

Angel Beats!

Shaman King

Attack on titan

Czytałem:

Naruto

deathnote_1440510412__10.png

Opublikowano

Odpowiedź: wszystkie

Pytanie: czemu

Odpowiedź 2: bo każde mimo że podobne, jest całkiem inne

Pytanie 2: a które jest najlepsze

Odpowiedź 3: żadne

Pytanie 3: czemu

Odpowiedź 4: bo każdy ma swój gust a one wszystkie są na teoretycznie tym samym poziomie

Opublikowano

Nie oglądaj żadnego. Nie trać życia na tę kupę bez fabuły, nastawioną tylko na napieprzanie się. Lepiej obejrzyj jakiegoś shounena, który nie skupia się tylko na obijaniu mord. Silver Spoon i FMA:Brotherhood polecam.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Zgadzam się poniekąd z @1373230489-U611928.pngselweron ( każdy ma swój gust... mimo tego na początek polecam - FMA:B lub Hunter x Hunter 2011. Produkcje według mnie lepsze od FT, Bleach'a ... )

Opublikowano

Wszystko zależy od tego jak długo zamierzasz jeszcze oglądać Anime, bo jeżeli nie jest to coś czemu zamierzasz dużo wolnego czasu poświęcić to tak jak koledzy wyżej napisali - nie ma sensu marnować go na Bleach'a, FT czy nawet One Piece'a, bo jest na prawdę dużo o wiele lepszych serii, które warto obejrzeć. Jednak jeżeli i tak i tak zamierzasz to kiedyś obejrzeć to w sumie nie ma znaczenia od którego z tej trójki zaczniesz, bylebyś wcześniej nie oglądał takiego chociażby HxH czy innych bardziej hmm... wymagających serii, bo nie będziesz w stanie patrzeć na "Wybielacza" i "Nakama-power-tail".

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Nie no bez przesady, podczas seansu liczą się emocje, emocje w anime to często shounen, więc jak mu obijanie mord zaskoczy to niech ogląda..

Opublikowano

Nie no bez przesady, podczas seansu liczą się emocje, emocje w anime to często shounen, więc jak mu obijanie mord zaskoczy to niech ogląda..

zalezy co rozumiesz poprzez emocje, ale nie prawdą jest, ze tylko shouneny je dostarczają. Też ogladam dla przyjemnosci, a nie ogladam prawie w ogóle shounenow, bo ich nie lubie. a jednak znajduje serie dla siebie

Opublikowano

zalezy co rozumiesz poprzez emocje, ale nie prawdą jest, ze tylko shouneny je dostarczają. Też ogladam dla przyjemnosci, a nie ogladam prawie w ogóle shounenow, bo ich nie lubie. a jednak znajduje serie dla siebie

Prawdą jest, że w jednym emocje wzbudzi shounen, a w drugim shoujo, na to nie ma wzoru, wszystko zależy od osoby i jej upodobań.

Opublikowano

Prawdą jest, że w jednym emocje wzbudzi shounen, a w drugim shoujo, na to nie ma wzoru, wszystko zależy od osoby i jej upodobań.

mi sie wydaje, ze to anime wzbudzają wzory, a nie gatunki. wiadomo, kazdy ma swoje ulubione gatunki, ale wydaje mi sie, ze najlepsi rezprezentanci poszczegolnych gatunkow i tak te emocje wyduszą, czyli inaczej mowiąc inaczej u kazdego dobre anime wzbudzi emocje neizaleznie od gatunku. Wydaje mi sie jednak, ze ludzie niektorzy skupiaja sie tylko n a jednych gatunkach, bo chcą tylko konkretnych emocji, bo wiadomo, kazdy gautnek gwarantuje inne emocje. 

Opublikowano

Z tej trójki, którą podałeś, zaczęłabym od Bleach. Ładna kreska, ciekawa oprawa dźwiękowa, charaktery postaci, do których można szybko złapać sentyment (Ulquiorra), tasiemiec :p

Opublikowano

Dobra dobra panie Royal już skończ z tą filozofią "prawdą jest, [...] ale też prawdą nie jest jednocześnie"

Położyłem w moim zdaniu nacisk na >>emocje w anime<< >>często shounen<<, pod shounena można wziąć wszystko gdzie się biją, tłuką, strzelają, czego tu nie rozumiesz? Tzn. ja wiem że masz przypływ emocji jak oglądasz piękne bishe ale ja tu mówię o takichinnych emocjach

Opublikowano

Dobra dobra panie Royal już skończ z tą filozofią "prawdą jest, [...] ale też prawdą nie jest jednocześnie"

Położyłem w moim zdaniu nacisk na >>emocje w anime<< >>często shounen<<, pod shounena można wziąć wszystko gdzie się biją, tłuką, strzelają, czego tu nie rozumiesz? Tzn. ja wiem że masz przypływ emocji jak oglądasz piękne bishe ale ja tu mówię o takichinnych emocjach

NIe znam zadnego royala, jestem ardina to po 1., po 2. nadal nie rozumiem co chcesz mi przekazac. Shounen to tylko jeden z wielu gatunkow i bynajmniej nie jest tak, ze tylko reprezentanci owego gatunku mają mozliwośc wywołania emocji.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bleach moim zdaniem jest tasiemcem, który trzyma się jeszcze kupy. Fabuła jest dobra, ale nie idealna. Jest dużo denerwujących postaci #Inoue, troche komedii, szczypta dramatu, supermoce. To jest typowy shounen. Bohater dostaje po mordzie, nagle budzi się w nim moc nie z tej ziemi i wygrywa walkę. Mimo to jak nie masz co oglądać, to możesz obejrzeć Bleacha.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Spoko ;)

Myślę żeby zacząć od Bleacha co wy na to?

Najgorszy shounen jaki powstał i się przebił. Obejrzyj hunter x hunter, podziękujesz.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Najgorszy shounen jaki powstał i się przebił. Obejrzyj hunter x hunter, podziękujesz.

Jest prosty, schematyczny, momentami nudny, ale przynajmniej nie marnuje zadnego potencjału, bo potencjału nie bylo. Polecam bleacha jakims 13 latkom, nie jest to złe anime. 

Opublikowano

@Ardina

Właśnie zmarnował potencjał, bo miał potencjał do jakiegoś 50-60 odcinka (do pierwszych fillerów, jak już wrócili z Soul Society). Mimo to polecam to anime, bo jest dobre, nie genialne, ale dobre.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Najlepszym tasiemcem jaki widzialem jest zdecydowanie Hunter x Hunter 2011, wiec polecam Ci go serdecznie. Nie pozalujesz.

Opublikowano

Co do Bleach'a

-Pierwsze ok.20 odcinków może zniechęcać - najważniejsze to je przetrwać :D

-Wg mnie najlepiej pomijać fillery bo zajmują one 30-40% całej serii i tylko psują opinie tegoż tytułu

-Ogólnie mogę polecić na pierwszy raz, zawiera chyba wszystkie elementy jakie powinien mieć dobry shounen (choć jest dużo lepszych)

-Jak widzę opinię co do B są podzielone, niemniej jednak jest to tytuł wszystkim raczej znany, chyba że coś mi umknęło  ;)

Ostatnio z braku laku, zaczęłem je nawet oglądać trzeci raz. Tak więc to raczej kwestia gustu,

niewiem co mają na celu posty typu "Polecam bleacha jakims 13 latkom", fakt jest taki że jeśli ktoś shouneny ogląda

to nie powinny tej osobie być obce; Naruto(+Shippuden), One Piece, Bleach, Fairy Tail...

vote for torchan !

fuck the chinese hacking group!

Opublikowano

Jakiego tasiemca zacząć oglądać?

Bleach, Fairy Tail, One Piece

Wiem, że jest temat zbiorczy, lecz ja nie szukam anime,  bo mam już 3 wybrane, a chce żebyście doradzili, które obejrzeć i dlaczego ;)

Z racji tego, że są wakacje i nie mam co robić chce tasiemca.

Oglądałem:

Naruto

Naruto Shippuuden

Death Note

High School DxD

High School DxD New

High School DxD Born

School Days

Toradora

Hellsing Ultimate

SAO

Angel Beats!

Shaman King

Attack on titan

Czytałem:

Naruto

Polecam Tobie One Piece :)

Czemu? Ponieważ cały czas jest wydawany oraz bardzo szybko się rozkręca fabuła ( mnie wciągnęła dopiero po 50 odc xD ). Mimo, że jest to najdłuższy obecnie "TASIEMIEC" posiada największa oglądalność oraz zainteresowanie. ( sam fanpage na fb ma ponad milion fanów )

Tak to też widziałem anime, które tutaj napisałeś no ale i tak jeszcze raz polecę Ci One Piece > później Bleach > Fairy Tail ( cholernie nudne )

True love survives all

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...