Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoże ktoś przy pluginie?

BlackEskel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym zrobić tak w pluginie, że jeśli ktoś otwiera carfting table to wyskakuje mu okno i są w pierwszy rzędzie, które nazywają się Narzędzia/Materiały i takie tam dalej... Jeśli gracz kliknie na narzędzie, otwiera mu się nowo okno i tam ma takie rzeczy jak Kilof żelazny lub kamienny.... i żeby mógł go zrobić, gracz potrzebuje na przykład do żelaznego kilofa 30 zelaza i 20 drewna... Mógłby mi ktoś z tym pomóc? Od razu mówię, że co dopiero zacząłem się uczyć pisania pluginów... (i też dodam to, że jakoś nie chciało mi się to tak ładnie i zrozumiale pisać...) 

Opublikowano

Więc tak:

1. Pobierasz liste itemów
  2. Potem Bukkit.getRecipesFor(item)
  3. Masz liste craftingów danego itemu
  4. Robisz sobie jakąś metodę która sprawdzi czy można wycraftować z itemów z inv
  5. Kasujesz itemy z inv i dodajesz wycraftowany item.
Opublikowano

Pamiętaj, za Ciebie nikt pluginu nie zrobi, można Cie naprowadzić :)

Nie rozumiem co chcesz zrobić, napisz dokladnie.

Wiem, że nikt nie zrobi.... chce wiedzieć jak to mam zacząć robić.

Więc tak:

1. Pobierasz liste itemów
  2. Potem Bukkit.getRecipesFor(item)
  3. Masz liste craftingów danego itemu
  4. Robisz sobie jakąś metodę która sprawdzi czy można wycraftować z itemów z inv
  5. Kasujesz itemy z inv i dodajesz wycraftowany item.

Można dokładnie? Mówiłem, że się dopiero uczę. 

Opublikowano

Napisałeś ten temat o 5 i o 10 zacząłeś narzekać na to, że nikt ci nie pomógł nie szczędząc przy tym bluzgów. Zanim zaczniesz prosić o pluginy, czy pomoc przy nich opanuj najpierw podstawy. Jeżeli zależy ci na czasie, to nie widzę przeszkód, abyś zaoferował komuś zapłatę za wykonanie tego projektu. Sądzę, że kilku chętnych by się znalazło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...